Keresés
Close this search box.

Kertészet

Együttműködést tervez a belga Coöperatie Hoogstraten és a holland Royal FruitMasters

 

Határokon átnyúló, példaértékű kooperációt tervez egy belga és egy holland zöldség- és gyümölcsforgalmazó vállalat – írta a FruitVeB.

A belga Coöperatie Hoogstraten és a holland Royal FruitMasters menedzsmentje megállapodott egy határokon átnyúló gyümölcs- és zöldségforgalmazási platform létrehozásában, amely jelentős méretgazdaságossági előnyöket nyújtana a tagszervezetek és partnereik számára.

Két hatalmas cégről van szó: a több, mint 200 termelőt tömörítő Coöperatie Hoogstraten évi 370 millió eurós forgalommal büszkélkedhet, és több zöldség vonatkozásában is piacvezető a belga piacon, például évi 100 millió kg paradicsomot forgalmaznak.

Fotó: illusztráció, canva.com

A holland Royal FruitMasters elsősorban almatermésűekkel, bogyós- és csonthéjas gyümölcsökkel foglalkozik saját termesztésben, de árverési csarnokaikban gyakorlatilag mindenféle termék, például déligyümölcsök is megtalálhatók.

A körvonalazódó együttműködéssel egy igen jelentős szereplő jönne létre az európai piacon (a két cég már most is meghatározó), de a példaértékű összefogás igazi célja a válságállóság és a rugalmasság növelése ezen a gyorsan változó, hektikus piacon  – figyelmeztetett a FruitVeB.

Ennek érdekében az összefogás képes lenne kihasználni a már meglévő infrastruktúra nyújtotta kölcsönös előnyöket, csökkenthetné az ellátási láncban felmerülő költségeket, valamint felgyorsíthatnák az új fajták innovációját, a digitalizációt, és közös alapokra helyezhetnék a fenntartható működést garantáló eljárásokat, technológiai módszereket.

Az együttműködés gyakorlati megvalósítása 2024-ben várható, egyelőre a két vállalat irányító testületének megállapodása, elköteleződése történt meg.

agrotrend.hu/ FruitVeB

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés