Keresés
Close this search box.

Kertészet

Április 25-ig maradnak az éjszakai fagyok

Az előzőnél enyhébb, de újabb fagyos éjszakát viseltek el a lengyel gyümölcsültetvények. Most némi enyhülés következik, de jövő csütörtökön lesz csak vége a fagyos időszaknak.

Péntek hajnalban és a reggeli órákban is fagypont alatti léghőmérsékletet mértek Lengyelország több nagy gyümölcstermesztő körzetében. A fagyos légtömegek nyugat felé vonultak tovább, ez a légmozgásból előre látható volt, a tegnap kiadott napi prognózis ezért valószínűsített jelentős fagyokat az évi 500 ezer tonna almát adó Lublin vajdaságban.

Forrás: pxhere.com

A csütörtökről péntekre virradó hajnalon -2°C körüli léghőmérsékletet csak Mazóvia északi részéről és Łódz vajdaságból jelentettek, ami azt jelenti, hogy Lublin megúszta a jelentősebb károkat, viszont Łódzban ez már a második fagyos éjszaka volt -2°C körüli koronaszinti hőmérsékletekkel.  Ezen az éjszakán is a Łódźi vajdaságban volt a leghidegebb, ahol -6°C-os talajhőmérsékleteket is mértek. Jelentős fagy volt még Kujawyban, a Szentkereszt (Świętokrzyskie) vajdaságban (többek között Sandomierz közelében) is, ahol -1,4°C fokig csökkent a léghőmérséklet -4°C körüli talajmenti fagyok mellett.

A szombat hajnal nyugodalmasabbnak ígérkezik, viszont vasárnap hajnalban -4°C-os fagyok is előfordulhatnak az előrejelzések szerint.

agrotrend.hu / FruitVeb

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés