Keresés
Close this search box.

Állattenyésztés

A fiatal gazdáknak ma számos kihívással kell szembenézniük

Az állattenyésztési élelmiszerláncban tevékenykedő, hasonló gondolkodású uniós partnerekből álló „Európai Állattenyésztés Hangja” elnevezésű csoport újabb videóinterjút tett közzé, melyben Manuel Maja fiatal gazdálkodó az éghajlatváltozással járó kihívásokhoz való alkalmazkodás és a fenntartható termelés fontosságára hívja fel a figyelmet, felvázolja továbbá, hogy milyen kihívásokkal kell ma szembenéznie a gazdálkodóknak.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a mezőgazdasági termelés és az élelmiszer-előállítás területén kiemelt feladatának tekinti a tagjai, a közvélemény és a döntéshozók minél szélesebb körű, hiteles forrásból származó információkon alapuló tájékoztatását, valamint az állattenyésztési ágazatban tevékenykedő gazdálkodók megbecsülésének helyreállítását. Szervezetünk ezért folyamatosan jelenteti meg az állattenyésztési élelmiszerláncban tevékenykedő, hasonló gondolkodású uniós partnerekből álló „European Livestock Voice”, azaz az „Európai Állattenyésztés Hangja” elnevezésű csoport által, nemzetközi szakértőkkel készített gondolatébresztő interjúinak magyar nyelvű fordításait.

Forrás: pixabay.com

Hiszünk abban, hogy az elmúlt időszakban egyre erősödő, számos esetben egyoldalú szemléletet tükröző „zöld” és állatjogi aktivista szervezetek általi támadásokkal szemben az egyik leghatékonyabb eszköz a megfelelő és valós tényeken alapuló kommunikáció.

A tavalyi évben „Tények/Tévhitek – Állattenyésztés” címmel elindított videó aloldalon most megjelent, Manuel Maja fiatal gazdálkodóval készített, „A fiatal gazdáknak ma számos kihívással kell szembenézniük” című interjúban az alábbi témakörök kerülnek érintésre:

Milyen kihívásokkal kell ma szembenézniük a fiatal gazdálkodóknak?

Miért nélkülözhetetlen napjainkban az éghajlatváltozással járó kihívásokhoz való alkalmazkodás és a fenntartható termelés?

Hogyan függ össze a gazdaság mérete a fenntarthatósággal és a jövedelmezőséggel?

Hogyan segíthetik a döntéshozók és a fogyasztók a gazdálkodók környezetbarátabb és hatékonyabb termelési rendszerekre való átállását?

Manuel Maja-val készült videóinterjút itt érhetik el.

Javasoljuk, hogy folyamatosan kövesse figyelemmel a „Tények/Tévhitek – Állattenyésztés” címmel kialakított videó alkategóriába felkerülő tartalmainkat, ahol heti rendszerességgel újabb, nemzetközileg elismert szakértőkkel készült videóinterjúk jelennek meg az állattenyésztés, az állattartást és az állatitermék-előállítás témaköreiben.

Bízunk abban, hogy a folyamatosan bővülő tartalmú felületünk szélesíti az állattenyésztéshez, állatitermék-előállításhoz kapcsolódó ismereteket, sokrétűbb perspektívát nyújt a társadalom egésze számára és ezáltal hozzájárul az ágazat minél szélesebb körű elfogadottságának megteremtéséhez.

agrotrend.hu / NAK

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés