Gépesítés

Technika

Vadonatúj Massey Ferguson 6S széria – négyhengeres traktorok hathengeres erővel

A Massey Ferguson 6S-es szériája kiváló megoldás olyan gazdálkodók számára, akik egy négyhengeres erőgép testében és méreteiben keresnek hathengeres teljesítményt és robusztusságot.

Létrehozva:

|

A „nagytestű négyhengeres” traktorok hazai piaca folyamatosan bővül, amit egyrészt a munkaeszköz gyártók diktálnak az egyre nagyobb teljesítmény- és hidraulika igényű gépeikkel, illetve az időjárás is korlátozza az optimális munkaablakot, aminek az “eléréséhez” gyors, hatékony és ténylegesen univerzálisan használható erőgép szükséges.

Az MF 6S széria mindegyik tagja nagy hengerűrtartalmú, 4.9 literes, négyhengeres AGCO POWER erőforrással van szerelve. A kategóriában nagynak számító hengerűrtartalom garantálja, hogy a motorháztető oldalára írt lóerők valóban le is érnek a talajra. Illetve azt, hogy a motort nem szükséges magas fordulatszámon pörgetni, így rendkívül takarékos és az élettartama is hosszú. A maximális teljesítményt fokozza a típustól függően 15-20 további lóerőt biztosító EPM rásegítés, amely TLT-s munkavégzésnél és szállítás közben érhető el.

A Massey Ferguson 6S széria kiváló erőgép oda, ahol megfelelő a négyhengeres méret, de erőben, hidraulika teljesítményben és tömegben a kategóriánál nagyobb értékek szükségesek. Legnépszerűbb modell: MF 6S.135, Dyna-6 (24/24).

 

A széria építésénél nagy hangsúlyt fektetett a gyártó arra, hogy a négyhengeres traktorok előnyei megmaradjanak a méretek, fordulékonyság és kompakt felépítés terén (pl.: megfelelő gumiabroncsozással sorközművelés lehetséges). A 267 cm-es tengelytáv viszont általában a hathengeres erőgépek sajátossága, így az MF 6S rendkívül robusztus és stabil a szántóföldön is.

A Dyna hajtóművek már jól ismertek más Massey Ferguson szériákból, az MF 6S esetében az alap váltó a Dyna-6 fél-powershift (24/24 fokozat, mindegyik terhelés alatt kapcsolható), ami itt már SuperEco verzióban érhető el.  Ennek segítségével a traktor a 40 km/h-t már 1.500–1.600-as motorfordulatszámon eléri* A sebességváltó kínálat másik tagja a teljesen fokozatmentes Dyna-VT, ami tökéletes kényelmet és hatékonyságot garantál bármilyen haladási és munkatempó mellett.

*pontos érték a gumiabroncsozástól és felnimérettől függ.

 

Modell MF 6S.135 MF 6S.145 MF 6S.155 MF 6S.165 MF 6S.180

Max. teljesítmény

135 LE 145 LE 155 LE 165 LE 180 LE
Max. nyomaték
(1.500 f/p)
648 Nm 691 Nm 745 Nm 790 Nm 800 Nm
Motor Négyhengeres, 4,9 literes AGCO Power, Stage V
Sebességváltó Dyna-VT fokozatmentes vagy Dyna-6 Super Eco fél-powershift

 

A modern erőgépek elé támasztott egyik legnagyobb kihívás a hidraulika rendszerek fejlesztése és beépítése.  Az MF 6S széria alapfelszereltségben már 4 pár hátsó hidraulika szeleppárt tartalmaz, a hidraulika szivattyú teljesítménye pedig legalább 110 liter/perc, amit egészen 190 l/percig tudunk bővíteni. Ezekkel a paraméterekkel minden modern eszközt gyorsan, hatékonyan és üzembiztosan tudunk működtetni.

A fülke minden Massey Ferguson hagyományos értéket tartalmaz: kezelőbarát, kényelmes és rendkívül tágas. A felszereltségi szintek az elektronizáltságban és komfortban térnek el többnyire egymástól.  Például a közepes – Efficient – felszereltség esetében is már kartámlás, nagy joystick-os kezelést kapunk akár Datatronic 5 terminállal és prémium vezetőüléssel.

 

A fülkében a gyártó legmodernebb technológiája, illetve dizájn elemei érhetők el. Joystick-os, karfás kezelés, Datatronic 5 terminál, gyári RTK, opciós kiegészítő technológia monitor, prémium ülés – csak az igényei szabhatnak határt a felszereltségnek.

 

Az első MF 6S szériás gépek 2022 őszére / év végére érkeznek meg a hazai márkakereskedésekbe, előrendelésük már folyamatosan lehetséges.

Részletekért érdeklődjön helyi Massey Ferguson márkakereskedőjénél!

 

(X)

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook