Gépesítés

Utazás az építőipartól az ültetvényekig, a Carraro-tól a Ferrari-ig

Kevés olyan gépforgalmazó van Magyarországon, aki a rendszerváltást követő évben alakult és ma is 100%-ban magyar tulajdonosi kézben van. A sokáig Powered Kft néven működő, mára Navik csoport néven ismert vállalatcsoport büszke arra, hogy ezek közé tartozik, bár sok változást élt meg fejlődése során. Legfrissebb újdonság a Ferrari ültetvénytraktorok portfólióba kerülése.

A Navik csoport eddigi közel 35 éves történetében a fejlődésével arányosan számos termék került már az értékesített termékek palettájára. Volt ezek között olyan, melyet nem tudtunk a társaság stratégiájába beilleszteni a termék minősége, vagy a gyártó kiszolgálói hátterének pontatlansága miatt, így azon termék értékesítésével nem foglalkoztunk tovább. Volt olyan, amiben egy idő után nem láttuk már a perspektívát, vagy egyszerűen csak a piaci környezet változása nem indokolta azt, hogy foglalkozzunk vele. Volt sajnos olyan is, ahol a gyártó képviselője a megállapodásunkat kijátszva állapodott meg saját érdekeit előnybe helyezve egy másik vállalattal, és volt olyan is, amikor a gyártó tulajdonosváltás következtében szüntette be a termék gyártását. Azok, akik bármilyen termék forgalmazásával foglalkoznak, bizonyára megéltek már hasonlót. Személy szerint én azt tanultam meg minden ilyen esetből, hogy bár minden váltás, vagy bővítés eszméletlen költségekkel jár, a Navik csoport mindig megerősödve folytatta küldetését, középpontba helyezve azt, hogy működését Ügyfeleivel a kölcsönös megelégedésre és a tartós kapcsolatra alapozza, kiemelve az értékesítést követő szolgáltatások fontosságát és a szolgáltatások színvonalának emelését. Többek között ezért is alapítottunk a tavalyi év elején Navik Omega Kft. néven céget, mely az építőgépeket forgalmazó Navik Alfa Kft-nk és a specializált mezőgazdasági gépeket forgalmazó Navik Agri Kft-nk által átadott gépek alkatrész- és szervizellátásáért felelős.

A mezőgazdasági termékek forgalmazásának ötlete még 2017-ben született, a Navik Alfa Kft. üzletágaként indult. A specializálódás volt elsődleges küldetésünk, melyet az ültetvénygépesítési szegmens kiválasztását követően gyorsan megelőzött az, hogy profik legyünk a kertészeti témáktól a gépészeten át egészen addig, hogy finanszírozási témákban is otthonosan mozogjunk. A csapat hamar összeállt és a célok meghatározásával egyidejűleg kiválasztottuk azon gyártók termékeit, melyekről tudtuk, hogy a nevünket adhatjuk hozzá a vele szemben elvárható magas minőség és a hozzáadott szolgáltatás okán. Azt gondolom kimondhatjuk, hogy az ültetvénygépesítés központi eszköze a traktor, így hát megállapodást kötöttünk az olasz Carraro Agritalia-val, aki a saját márkaneves terméke mellett számos más ismert gyártónak tervezett és gyártott ültetvénytraktorokat. Lettek később soraljművelőink, zöldművelőink, betakarító gépeink, kézi kertészeti szerszámok, szőlészeti pótkocsi és sok más olyan eszköz, mely egy profi ültetvényes gazda számára nélkülözhetetlen. Dinamikus növekedésünk is igényelte azt, hogy mezőgazdasági tevékenységünk egy erre dedikált cégben folytassa működését, így 2021-ben megszületett a Navik Agri Kft.

A tavalyi év októberében traktorbeszállítónk arról tájékoztatott, hogy megállapodást írt alá egy újabb megrendelővel, és annak egyik feltétele a saját márkanév alatt gyártott traktorok forgalmazásának megszüntetése volt. Ez természetesen számunkra azt jelentette, hogy egy új korszak kezdődik életünkben. Tudtam, hogy ez is csupán azért történt, hogy megint erősödni tudjunk. Ezt követően számos traktorgyártóval folytattam megbeszélést, pontosan tudtam, hogy mi az, amit keresek, és végül a FERRARI traktorok kizárólagos magyarországi forgalmazásáról kötöttünk a gyártóval megállapodást.

A januári AGROmashEXPO közelsége felgyorsította az eseményeket, így az újév első napjaiban értékesítési csapatunkkal máris az olaszországi gyárba utaztunk, és az átfogó tréning alatt nemcsak a márka történetét, a modelleket, opciókat és a jövőbeni fejlesztéseket ismertük meg átfogóbban, hanem azt is megtapasztaltuk, hogy a gyári szakemberek tapasztalata és professzionalizmusa nagyban fogja segíteni hétköznapjainkat. A hazaúton pedig összeszedtük, hogy mennyi új ajtót nyit ki számunkra a FERRARI traktorkínálata. És, hogy a minőségről is szó essen, azt hiszem nyugton mondhatom, hogy a név kötelez!

A Navik Agri csapata továbbra is elkötelezett az ültetvényes gazdák gépesítésében, de emellett várjuk mindazok érdeklődését, akik számára a FERRARI traktorjai jelenthetik a megoldást… hiszen mindenki szeretne egy Ferrarit…

Kelemen Gábor (ügyvezető)

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés