Gépesítés

Technika

Új szögletes nagybálázók a Fendt 2024 évi kínálatában

A Fendt jövő évi kínálatában, két újratervezett szögletes nagybálázó gép is szerepel: a Fendt 1290 TC és a Fendt 12130 SP.

Létrehozva:

|

A Fendt 1290 TC bálázóval 120×90 cm keresztmetszetű max. 300 cm hosszúságú bálák készíthetők. A bálák hosszmérete változtatható. A típusjelben a „T” az új rugózott és kormányzott „Tandem” futóművet jelenti, a C” pedig a ProCut szeletelős szálasanyag továbbító csillagrotort takarja.
A másik szögletes nagybálázó a Fendt 12130 SP típus, amely 120×130 cm keresztmetszetű max. 300 cm hosszúságú bálák készítésére alkalmas. A típusjelben az „S” (szóló) egytengelyes futóművet, a P” pedig lengővillás (Raffer-t) bálakamra töltő berendezést jelenti.

A new generation of Fendt large square balers
Forrás: fendt.com

Az 1290 TC modell új tandem futóműve rugózott kivitelű és passzív (kényszer) kormányzású, így pontosan képes követni a vontató traktor nyomvonalát. A kerekein 620/50 R 22.5 méretű széles felfekvésű gumiabroncsok kaptak helyet.Új, öttűtengelyes, nagyobb felszedési teljesítménnyel dolgozó rendfelszedők (pick-up) kerültek a bálázókra. A rendfelszedő dobok ujjai közé, műanyagból készült elválasztó és burkoló elemek kerültek, ezáltal könnyebb lett és tisztábban dolgozik a pick-up. Mindkét bálázó ISOBUS kompatibilis és teljesen elektronikus vezérlésű.

A bálázók a TIM (Tractor Implement Management) rendszeren keresztül a terhelés függvényében képesek szabályozni a vontató traktor sebességét, ezáltal optimalizálni a bálázási teljesítményt. A bálázók a Fendt Connect Telemetries System keretében képesek, a munkavégzéssel kapcsolatos valamennyi adat gyűjtésére és továbbítására.

A jövő évtől már képesek lesznek RFID Chip bála etikettnek bálákra való felhelyezésére is, amely képes azonosítani a bála származási helyét, főbb paramétereit és szárazanyagtartalmát.

agrotrend.hu / Hajdú József

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook