Gépesítés

Technika

Meghosszabbították az öntözésfejlesztési pályázatok beadási határidejét

Meghosszabbították az öntözésfejlesztési pályázatok beadási határidejét az öntözött területek növelését célzó beruházások eredményes megvalósítása érdekében – közölte az Agrárminisztérium (AM).

Létrehozva:

|

A tájékoztatás szerint a Vidékfejlesztési Program Mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése című pályázat módosításáról van szó – számol be róla az OTP Agrár.

A tárca ismertetője emlékeztetet: a mezőgazdasági öntözés feltételeinek javítása, az öntözött területek növelése és az ehhez szükséges feltételrendszer javítása társadalmi, gazdasági és környezeti szempontból egyaránt kulcskérdés. Ezért döntött az Agrárminisztérium a pályázati lehetőség meghosszabbításáról.

A gazdálkodók a maximálisan elnyerhető 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatási összegre több szakaszban, akár 2021. június 4-ig is pályázhatnak. (A módosított pályázati felhívás a www.szechenyi2020.hu oldalon érhető el.)

Fotó: pixabay.com

A gazdálkodók 2016. óta pályázhatnak a Vidékfejlesztési Program (VP) öntözésfejlesztési pályázatára, amelynek keretében mintegy 49,5 milliárd forint áll rendelkezésre többek között a vízvisszatartás, a vízkészleteinkkel való fenntartható gazdálkodás, valamint takarékos öntözési technológiák elterjesztésének támogatására. A pályázat keretében eddig 440 nyertest hirdettek 22,6 milliárd forint összegben – olvasható az ismertetésben.

agrotrend.hu / OTP Agrár

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook