Gépesítés

Bővül a Fliegl családja

A Fliegl ipari parkban 20 hektáron, 7 hektár csarnok területtel kapott helyet a Fliegl csoport legújabb termékkiegészítése- a CARGOS silószállítókocsi és a Kombi rendfelszedő kocsi. 2022 tavaszán a Claas konszern bejelentette a Bad Saulgau-i szállítókocsi részlegének szétválását és eladta a technológiát és a jogokat az újonnan alapított Grünlandtechniknek. Az ifj. Josef Fliegl fia, a mindösszesen 25 éves Andreas Fliegl és párja Alexandra Huber harmincöt dolgozóval vezeti ezt az ágat, aminek üzemét 2024. március 2-án hivatalosan is megnyitottak.

Fotó: Andreas Fliegl és párja Alexandra Huber a Grünlandtechnik gyármegnyitón

Több ezer látogató érkezett az új Fliegl telephelyre Kirchdorfba, hogy láthassa az újonnan alapított Fliegl Grünlandtechnik gyártócsarnokot a CARGOS termékekkel.

A lemezek és csövek lézeres vágásával, a 225 tonnás présgéppel és a robothegesztésig terjedő hegesztési technológiával a Fliegl Grünlandtechnik 90%-os vertikális integrációt ér el. A tervek szerint a korábbi tulajdonostól átvett porfestő műhely is újra működésbe lendül.

A 2023-as évben az időközben 35 főt foglalkoztató csapat 60 járművet gyártott le, a 2024-es évre pedig 150 db. van tervben. Középtávú tervek között szerepel az évi 300 db gyártása.

A CARGOS számtalan előnyt kínál, beleértve a csavarozott moduláris felépítményt is. Az ilyen típusú termelés hozzáadott értékei a kisebb önsúlyban (több hasznos teher), a váz jobb teherbíró képességében és a költséghatékony pótalkatrész-ellátásban rejlenek.

Az alapfelszereltségben kapható hidraulikus csuklós vonórúd további előnyöket nyújt a felhasználónak. Süllyesztett állapotában a rendfelszedő kezelője jelentősen jobban rálát a járműre aprítás közben, lerakodáskor pedig a felfelé döntött csuklós vonórúd lényegesen gyorsabb ürítést tesz lehetővé, valamint jobb tapadást, rossz tapadási viszonyok között is.

A láncos lehordó, valamint a lapos láncok és a csavaros szalagok is horganyzottak. A működés kétirányú, és alapfelszereltség a gyors ürítéshez a 2 fokozatú meghajtás. Ez a technika hivatalosan is elfogadott a silószállításban, a visszamenet lehetővé teszi a szalmabálák szállítását is.

A felépítmény hátrafelé kúpos és eredeti billentős oldalfal profilokból áll, ami nagy stabilitást nyújt. A lehajtható tető áttetsző, ami optimális belátást biztosít a kocsiba.

Minden jármű ADR professzionális tengellyel van felszerelve, opcionálisan mechanikus vagy hidraulikus rugózással és különböző kormányzási opciókkal kapható.

A rendfelszedő kocsi esetében a Fliegl különleges hozzáadott értéket hangsúlyozza. A teljes, közel 3 tonnás felszedőegység gyors eljárással eltávolítható, így a kocsi legfeljebb 20 perc után ennyivel több hasznos terhet vivő silószállító kocsiként használható.

Az elől leeresztett kaparó padló nem merev, hanem hidraulikusan 3 pozícióba állítható.

Az optimális felszedés érdekében leeresztve, a jelentősen gyorsabb ürítés érdekében megemelve és 90 fokkal leengedve a CARGOS szabad hozzáférést biztosít a felszedőegység mögött tisztítási és szervizelési munkákhoz.

Fotó: Fliegl Cargos 8500 mellette a beépülő vágóegységgel

A vágóegység három hozzáadott értéket is kínál a felhasználónak. Rakodóállásban a „töltőnek” köszönhetően nem csak a kések fordulnak ki a szállító csatornából, hanem a CARGOS ezen felül a teljes késtengelyét kinyitja, így minden dugulást könnyen és biztonságosan át tud nyomni. Késállásban csak a kések vannak kihúzva a kések cseréjéhez vagy csiszolásához, szervizhelyzetben pedig a teljes késtengely a késekkel együtt lesüllyed, hogy hátulról szabadon hozzá lehessen férni a rotorhoz. Itt jön igazán képbe egy másik funkció, a csavarozott rotorujjak.

A Cargos-duplakés különleges formája miatt, jelentősen hosszú élettartamot garantál, ez a gyakorlatban is bizonyított.

A további opciók közé tartozik egy új, rövid vágóegység, amely illeszkedik a rakodó egyedülálló gyorscserélő rendszerébe, egy új, széles és oszcilláló felszedő és a hidraulikus homlokfal.

Fotó: Fliegl Cargos

A Cargos silószállító és az egyetlen igazi Kombi-felszedőkocsi, tehát most már a nagy Fliegl család részei.

agrotrend.hu / Fliegl

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés