Gépesítés

Az eredeti letolókocsi, megbízható már több mint 25 éve

Már 25 éve, hogy a piacra került a Fliegl legnagyobb innovációja: 1998-ban mutatta be idősebb Josef Fliegl a cég letolókocsiját az ASW-t. Az innovatív letolótechnika új szabványt hozott a mezőgazdasági szállítójárművek iparágába. Ennek okán, mint különleges újdonság egy ezüstéremmel kitűntetve kerül kiállításra az Agritechnica kiállításon. Jelenleg csekély 9100 nappal, és 25 000 legyártott ASW-vel később még mindig használnak ASW pótkocsikat az első generációból. Természetesen ez idő alatt,
jelentősen tovább fejlődött és ma még kifinomultabb, mint akkoriban.

Az eredeti Fliegl letolótechnikával idősebb Josef Fliegl új mérföldkövet ért el a mezőgazdasági technológiában: Forradalmasította a kiürítési eljárást és az agrárágazat logisztikáját biztosabbá, hatékonyabbá és jövedelmezőbbé tette. A járművek sokoldalúságának és egyéni alkalmazkodóképességének köszönhetően nem csak a mezőgazdasággal foglalkozók profitálnak a Fliegl műszaki innovációiból, hanem olyan iparágak is, mint az erdészetek, a biogázüzemek, a kertészetek és a tereprendezéssel, valamint a magas- és mélyépítéssel foglalkozó vállalatok is.

Amikor az Agritechnica kiállításon bemutatták a letolókocsi, mint minden innováció kezdeténél, nagy volt a szkepticizmus. Ez azonban hamar elmúlt, hiszen sok gazdaság és vállalkozó felismerte a benne lévő potenciált. A Fliegl- letolórendszer egyesíti és optimalizálja az összes ismert szállítási rendszer előnyeit. Medő utakat takarít meg, mert többet lehet vele szállítani. Nincs szükség speciális járművekre, mivel a kiegészítők használata lehetővé tesz több különleges felhasználást. A gabona átrakása vagy a trágyazsórás olyan egyszerűvé vált, mint még soha. Lehetővé teszi a biztonságos és gyors lerakodást, tereptől függetlenül szabadban vagy akár alacsonyabb csarnokokban, mindezt évtizedek óta.

Az ügyfelek munkaterületetek széles választékán alkalmazzák ezt a multifunkcionális szállítóeszközt. Legyen szó akár egy mezőgazdászról vagy egy hószállítóról egy repülőtéren- a kiegészítő adapterekkel a Fliegl letolókocsi minden körülményhez megfelelően módosítható, így az év egészében használható.
A frissítések bármikor, probléma nélkül elvégezhetőek akár régebbi modelleken is. Ezt a tulajdonságát az ügyfelek különösen nagyra értékelik.

1998 óta a Fliegl letolókocsi tökéletes példája a mezőgazdaságban alkotott sokoldalú innovációnak. Az idő elteltével folyamatosan bővült a termékportfólió a mezőgazdasági termelők és a szállítmányozási szakemberek igényeinek kielégítése érdekében. Napjainkban a Fliegl büszkén kínál nem kevesebb, mint 51 modellt, a kicsitől a hatalmas méretig. Az ASW letolókocsi sikertörténete azonban messze túlmutat a modellek sokszínűségén. A Fliegl folyamatosan fejleszti kiegészítő adaptereit, mind az átrakótechnika,, mind a szórószerkezetek területén. Ezek a kiegészítő adapterek tették az AWS pótkocsit egy rugalmasan alakítható szállítóeszközzé., ami alkalmazkodik a legkülönfélébb mezőgazdasági követelményekhez is.

A Fliegl letolókocsi traktorral vontatott járműként, félpótkocsiként vagy cserefelépítményként is kapható, így minden szállítási követelményt képes kielégíteni. Ezenkívül a Fliegl felszereltségi lehetőségek széles skáláját kínálja,többek között: szállítmánybiztonsági rendszerek, a protektcsomag, a mérlegrendszer és a praktikus szórószerkezetek. Az 1998-as piacra lépése óta világszerte 25.000 Fliegl letolókocsi cserélt gazdát, ami lenyűgözően hangsúlyozza ennek az első osztályú terméknek a magas elfogadottságát és keresletét.

A Fliegl hűséges maradt a tradícióihoz, folyamatos beruházásokat végeznek kutatási és fejlesztési területeken annak érdekében, hogy a gazdálkodók és a szállítmányozó vállalatok számára a legjobb eszközöket biztosítsák a mindennapi munkájuk elvégézéshez. A modellválaszték, az adapterek, konfigurációs lehetőségek és a legmodernebb technológiák széles választékával a Fliegl tolókocsi a mezőgazdasági szállítási megoldások irányadója.

2019-ben vezette be a Fliegl a TAURUS modelljeit, amelyeket kifejezetten silózáshoz történő való felhasználásra terveztek, és magas alapfelszereléssel láttak el. A termékkínálat bővítése elérhetővé tette a gazdálkodók számára a hatékony szállítást. A legnagyobb változata az ASW 3101 TAURUS. A háromtengelyes kivitel megengedett össztömege legfeljebb 34 tonna, térfogata 55 m3. A TAURUS termékcsalád kifejezetten a silózási és faapríték igények kielégítéséhez lett kifejlesztve. Funkciók: keskeny vonórúd a jobb kormányzás érdekében, Hidraulikus rugózású vonórúd, valamint hidraulikus rugózás – mindkét kiviteli formában – garantálja a szállítási komfortot. Tartalmaz még hidraulikusan
felhajtható aláfutásgátlót, valamint a további kiegészítő csomag tartalmaz profiltömítést, műanyag sárvédőt és kontúrlámpákat.

agrotrend.hu / Fliegl

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés