Gépesítés

Technika

100 éves a Rauch Landmaschinen GmbH

A műtrágyaszórók, pneumatikus vetőgépek és téli útkarbantartó berendezések profi gyártója, amelynek a székhelye Badenben található, 100 évvel ezelőtt alapította Hermann Rauch.

Létrehozva:

|

A gyökerek ennél is messzebbre nyúlnak vissza, mert a mindig is családi tulajdonú vállalkozás elődje a 19. század második felében, Franz Rauch kovácsműhelyében már létezett. Jelenleg a család negyedik generációs tagjai vezetik a vállalkozást, sőt már az ötödik generáció is bekapcsolódott a cégvezetésbe. A Rauch saját márkás gépei mellett, más gyártóknak a neve alatt (pl. Kuhn) megjelenő gépeknek is beszállítója. 1921 és 1945 között Hermann Rauch irányításával működött a vállalkozás. A II. világháború után gyermekei Alfred, Gerhard és Lothar Rauch vezetésével állt talpra a cég, amely rövidesen jelentős renomékat szerzett a márkának.

Jelenleg a család negyedik generációs tagjai viszik sikerre a vállalkozást. Hermann Rauch aki a pénzügyekért, a HR ügyekért és a termelésért felel. Robert Rauch aki a beszerzéseket tartja kézben. Joachim Rauch az értékesítés és marketing ügyek felelőse, ill. Norbert Rauch aki a kutatásért és a fejlesztésért felel. Az ötödik generáció közül már bekapcsolódott a cég vezetésébe Martin Rauch, aki az IT ügyeket viszi. A cég tulajdonában jelenleg 170 eredeti szabadalom található. A cég előtti kihívások között, elsősorban a precíziós növénytáplálással, a helyspecifikus vetés és a korszerű kommunális és útkarbantartó berendezések fejlesztése szerepel.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook