Események
Partnereink eseményei
Élményprogramok a saját gazdaságban
Magyarországon is egyre nagyobb teret hódít a vidéki turizmus és a gasztroturizmus, sokan szeretnék kultúránkat, hagyományainkat az ételein, italain keresztül megismerni – írta cikkében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).
A helyi termékek előállításának és piacra jutásának ösztönzésével gyarapodhat a vidék turisztikai kínálata is. A falusi turizmusban a magyar ételek elkészítésének vagy az élelmiszertermelés és feldolgozás folyamatainakbemutatásával élményszerűen ismerhetik meg a vendégek a helyi termékeket és azok előállítási helyét.

Fotó: illusztráció, canva.com
Azoknak a gazdálkodóknak szól a Kislépték Egyesület Élménygazda workshopja, akik turisztikai tevékenységbe szeretnének kezdeni és élményprogramoknak adnának helyet saját gazdaságukban.
Megismerhetik a már létező jógyakorlatokat, innovatív ötleteket, valamint tudásra tehetnek szert arról, hogyan érdemes elindulni ezen az úton.

Forrás: kisleptek.hu
A hazai agroturizmus helyzetének vizsgálatára is hangsúlyt fektet a kamara.
Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központtal együttműködve a termelők turisztikai szolgálatásainak felmérését végezzük, hogy több információval rendelkezzünk arról, hogy a termelők milyen mértékben foglalkoznak agroturizmussal.
Kérjük, hogy egy rövid kérdőív kitöltésével segítse munkánkat, ezáltal is lehetővé téve, hogy konkrét projektek induljanak a termelők diverzifikációjának támogatása érdekében.
A felmérés itt található.
agrotrend.hu/NAK, Tószegi-Faggyas Katalin