Technika

Amikor a minőség és a tapasztalat gyorsasággal párosul

Istállókban, ólakban a hőmérséklet ingadozása negatívan befolyásolja az ott tartott állatok fejlődését, ami kihat többek között a takarmány felhasználásra, a hús- és tejképződésre. A szarvasi Pulyka Profit Kft. pulykákkal foglalkozik. Ez a tartástechnológia megköveteli a megfelelő légtemperálást, melyet a Purtech Kft. végzett. Ennek eredményeiről kérdeztük Slajcho Attilát, a cég ügyvezetőjét.

Létrehozva:

|

 

Mi a Pulyka Profit Kft. profilja?

Cégünk a Pulyka Profit Kft. baromfi hizlalással, ezen belül pulykahizlalással foglalkozik. Négy telephelyen, közel 34.000 m2-en hizlalunk pulykát.

 

Mióta használja a cégük a Purtech termékeit és pontosan milyeneket?

Zárt rendszerű tartástechnológiát alkalmazunk, melynél nagyon fontos tényező az is­tállók temperálása és friss levegő ellátása. Istállóink elavult tetőszigetelését ezért váltottuk le purhab szigetelésre. A régi elhasználódott, már funkcióját vesztett szigetelést eltávolítottuk, de meghagytuk a tető vázát és a külső héjat, erre került belülről a purhab szigetelés.
Azért választottuk ezt a fajta szigetelési módot, mert gyorsan és praktikusan kivitelezhető, nem okozott fennakadást a termelésben.

 

Miért a zártcellás megoldást választották a Purtechtől?

Felmértük milyen vastagságban érjük el a számunkra megfelelő szigetelő hatást és ez alapján történt a felhordás. A felhordott szigetelés könnyen tisztítható, ellenáll az általunk használt fertőtlenítő szereknek, így járványvédelmi szempontból is kielégítő, valamint a tető vázszerkezetének beburkolásával annak állagmegőrzését is szolgálja.

 

Mennyiben segítette a termelésüket ez a technológia?

Ez a szigetelés megakadályozza nyáron, hogy a napsugárzás által felforrósodott tető hőt sugározzon az ólba. Téli időszakban pedig a hőmérséklet állandó szinten tartását segíti elő, ezáltal támogatja a folyamatos szellőztetést, mellyel ki tudjuk szolgálni a nevelt állatok levegő és hőmérséklet igényét is. A betonlábazat szigetelése pedig a hőhíd jelenség megszüntetésével, a pára kicsapódás megakadályozásával az alom nedvesedés megszüntetésben fejti ki pozitív hatását.
Ezek mind hozzájárulnak az állatok jobb általános, egészségügyi állapotának eléréshez, ezzel. Jobb súlygyarapodásához, mely pozitív gazdasági eredmények elérésében segíti társaságunkat.

 

A Purtech Kft., évek óta jelen van a magyar piacon és ez idő alatt az ország az egyik legnagyobb szórt szigeteléssel foglalkozó cégévé nőtt. Kiterjedt technológiai háttér, nemzetközileg minősített alapanyagok, hozzáértő alkalmazottak és akár 10 év teljes körű garancia jellemzi a mohácsi székhelyű céget. Termékeik az Európai Unió által is támogatott korszerűsítési és energiahatékonysági pályázatok kivitelezésére is alkalmasak.
A Pur-rendszerrel biztosítani lehet a kellő belső hőmérsékletet, illetve a páralecsapódás is kiküszöbölhető. A meglévő tetőket nem kell lecserélni, és az ebből keletkező hulladékot megsemmisíttetni. Az épület nem kerül ki a termelésből hosszú időre, így kedvező áron tartós, hatékony és korszerű szigetelés érhető el.

 

Ajánlaná a Purtech Kft. termékeit a gazdatársaknak?

Feltétlenül, mi nagyon jól döntöttünk, hogy ezt a technológiát és céget választottuk, ajánlom őket mindenkinek.

Profimagazin / Szabó István (X)

 

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook