Agrárportrék

Világhódító MIRELITE

Személyes és szakmai szempontból is nagy megtiszteltetésnek tartja Dr. Losó József az Év Agrárembere díjat, melyet 2019-ben vehetett át. A MIRELITE Mirsa Zrt. vezérigazgatója szerint a díj valódi értékét az adja, hogy a szakma ítélte meg, így a kollégák elismerését tükrözi vissza. A szakember az azóta eltelt 6 évben is tapasztalja a díj presztízsét.

Ahogy elmondta, bekerült egy olyan szakmai körbe, ahol hozzá hasonló gondolkodású szakemberek dolgoznak, a kibővült kapcsolatrendszer pedig hozzájárul a munka során felmerülő kihívások megoldásához. Gyakran egy más ágazatban dolgozó szakember más megközelítése segíthet a megfelelő döntések meghozatalában.

Fotó: Dr. Losó József

Dr. Losó József azóta is töretlenül vezeti a céget. Az 1945-ben alapított MIRELITE változatlanul a legnagyobb hazai és az egyik legnagyobb európai gyorsfagyasztott termékeket előállító vállalata. A négy hazai gyárban több mint 100-féle terméket készítenek – fagyasztott zöldség és gyümölcs, illetve tésztás, valamint félkész húsos termékkategóriában.

A cég nemcsak a magyar és európai piacokon egyre népszerűbb, hanem több kontinensen is jelen van, Észak- és Dél-Amerikában és Ázsiában is kaphatók a termékeik. A világon összesen 60 országban vannak jelen.

A vezérigazgató a jelen fogyasztói tendenciákban is igazolva látja a kezdeti vízióját: a modern konyha elképzelhetetlen gyorsfagyasztott termékek nélkül. Tapasztalata szerint egyre jobban bővül a tudatos vásárlók köre, egyre többen helyeznek hangsúlyt az egészséges táplálkozásra. Losó József erre is támaszkodva pozitívan látja a vállalat stabilitását és növekedési potenciálját.

Az előző években széleskörű termelői kapacitást építettek ki a gyár számára, ennek is köszönhetően nem érintette hátrányosan a cég működését a tavalyi rendkívüli aszályos év.

A termelők elégséges mennyiségű és minőségű alapanyaggal látják el a gyárakat.

A vezérigazgató azonban a jövőre nézve kihívást lát a magyar piacra betörő kínai termékekben, melyek egyes szegmensekben már piaci rést szereztek maguknak.

agrotrend.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés