Agrárportrék

Koch Pálma: Még többet és még jobban dolgozni

 

Nagy örömnek tartja Koch Pálma a Jövő Agrárszakember díjat, melyet 2020-ban ő nyert el. „Már a jelölésen is meglepődtem, nagy megtiszteltetésnek tartom a díjat, hiszen ez a jelölők részéről a jövőmbe vetett hitet fejezi ki számomra, egyúttal visszaigazolás, hogy jó úton haladok” – mondta.

„Mindez hatalmas motivációt és tenni akarást ad számomra, azt üzeni, még többet és még jobban kell dolgozni és elmélyülni a szakmai tudásban” – tette hozzá.

A díj elnyerése óta több pozitív változás is történt a fiatal szakember életében. Sikeresen befejezte a tanulmányait és a külföldi tapasztalatszerzést. Ahogy fogalmazott: 4 kontinens 5 országában tanult és dolgozott az előző években. Elvégezte a Vinifera Euromaster borászati mesterképzését, emellett tiszteletbeli tagnak választotta a Corvinus Agribusiness egyetemközi diákszervezet. Megtiszteltetésnek tartja, hogy tagjai közé választotta a Junibor, a Fiatal Borászok Egyesülete.

Fotó: Koch Pálma

Tanulmányai végeztével Koch Pálma visszatért az édesapja által vezetett, Hajós-Bajai borvidéken található családi vállalkozásba, ahol korábban is dolgozott a borászatban és a vendéglátásban egyaránt.

Megszületett első gyermeke, jelenleg kislánya mellett korlátozott időben tud dolgozni, elsősorban a vendéglátásban vesz részt, ám visszatérésekor a Villányi pincészet vezetését veszi majd át. „Mindig is erősebb volt az érdeklődésem a vörösborok iránt, első boromat is itt készítettem” – árulta el.

Édesapjával együtt dolgozik, igyekszik minél többet megtanulni tőle.

Fotó: Koch Pálma

Külföldi tanulmányútjai során szerzett tapasztalatai szerint a magyar borászok egyáltalán nincsenek lemaradva a nemzetközi trendből sem technológiában, sem a szőlészetben. Ugyanakkor úgy látja, a külföldi nagy borászatok nagyobb erőfeszítést tesznek a termékeik marketingjébe, és átgondoltabb a termékpozicionálás, illetve a célpiac kiválasztása.

A siker szempontjából fontosnak tartja, hogy a borászatok vendéglátása egyben élménynyújtás is legyen a borkóstolás mellett.  

Koch Pálma azt is fontosnak tartja, hogy az agrárdíjak sorába a fiatal szakembereket is bevonták, hiszen ez a figyelem és elismerés nagy motivációt jelenthet ennek a generációnak. „A fiatalok jelentik ugyanis a jövőt” – tette hozzá.

agrotrend.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés