Agrárportrék

Nagy László: Ha elölről kezdhetném, akkor is így csinálnám

Nagy László 2017-ben nyerte el az Év Növényvédőse díjat. A szakember az elmúlt években is aktívan tevékenykedik, mint fogalmazott: „eseménydúsan telt el az életem”. Jelenleg nyugalmazott kormánytisztviselő, emellett főállású nagyapa.

Több másodállást is vállal, így többek között regisztrált független szaktanácsadó a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarában. Lakóhelyének, Hatvan városnak növényorvosi tevékenységét is végzi.

A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara szervezésében a felnőttoktatásban tart tanfolyamokat, hogy a hallgatók magasabb kockázatú növényvédő szerek használatához kapjanak hatósági engedélyt.

Forrás: Nagy László

2022 júliusában – immár a harmadik alkalommal – az országos küldöttgyűlés ismételten öt évre megválasztotta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara mellett működő Állandó Választottbíróság tagjának.

„A médiának, elsősorban az Agrotrend Csoportnak köszönhetően a régi ismerősökkel, barátokkal megújult a kapcsolatom” – fogalmazott. „Gyakran szerepelek a helyi városi televízióban tájékoztatva a nézőket a növényvédelem aktualitásairól, de a helyi, megyei sajtó és a Kossuth rádió is megkeresett” – árulta el.

2019-ben megkapta a Magyar Régész Szövetség elismerő oklevelét – PRO ARCHAELOGIA – a régészeti örökségvédelem területén végzett kiemelkedő önkéntes tevékenységért.

Idén pedig Keszthelyen a MATE GEORGIKON CAMPUS díszoklevél átadó ünnepségen átvette az ötven éves szakmai tevékenységért járó ARANYOKLEVELET.

„Én most már tudom, hogy a növényvédelem a legszebb szakma! Ha elölről kezdhetném, akkor is így csinálnám!” – fogalmazott Nagy László.

agrotrend.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés