Agrárportrék

Günzer Tamás: Komoly önbizalmat adott nekem ez a díj

 

„Kellemes meglepetés volt számomra 2015-ben az Év Élelmiszeriparosa díj. Hihetetlenül boldog és büszke voltam. Az oklevelet központi helyre tettem és a mai napig is, mikor ránézek, nagyon melengeti a szívemet” – emlékezett vissza a díjátadóra Günzer Tamás, borász.

„Nagyon sokan gratuláltak és komoly önbizalmat adott nekem ez a díj” – tette hozzá a Günzer Tamás Pincészete Kft tulajdonos-ügyvezetője.

A díj átvételét követő években sok pozitív esemény történt a villányi borászat életében.

„2017-ben végzett fiam Günzer Roland a tanulmányaival, rögtön beállt a pincészethez főborászként. Eleinte nagyon sok volt a feladata, de hihetetlen akaraterővel felnőtt a feladathoz, azóta is ő a főborász. Kiváló munkát végez remek borok kerülnek ki a keze közül. Kisebb vitáink néha vannak, de úgy érzem, jól tudunk együtt dolgozni” – mondta Günzer Tamás.

„Én jobban a szőlőtermesztéssel foglalkozom, ő a borkészítéssel. Természetesen a fontos házasításokat mindig együtt döntjük el” – tette hozzá.

Fotó: Günzer Tamás

A pincészetben 2018-ban bővítették az üzemet, megduplázták a feldolgozó csarnokukat és a palackérlelőket, 2020-ban 15 %-kal, majd 2022-ben újabb 15 %-kal növelték a tartály-kapacitásukat.

Sorra érkeztek a sikerek: 2019-ben az Év Pincészete díjat nyerték el, 2021-ben Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka díjban részesültek. Szintén ebben az évben megnyitották a pincészetüknél a Grandior Borbistrót, mely a meglévő 70 m2-es kóstoló helyiségükhöz épült 150 m2-es pergolás borterasz. A 220 m2-es éttermükben rendezvényeknek, esküvőknek adnak otthont.

Günzer Tamást 2023-ban a Magyar Borakadémia rendes tagjának választották, jelenleg a Villányi Hegyközség alelnöke.

A covid-járvány alatt cégünk nagyon jól teljesített, erős oldalunk a Multi és ott a borok nagyon jól fogytak. Ez idő alatt a webes értékesítésünk is megtöbbszöröződött” – árulta el a szakember.

„Jelenleg nehezebb időszakot élünk, a költségeink nagyon megemelkedtek (alapanyag, munkadíj, banki költségek, stb.) és a bor árát sajnos nem tudjuk ilyen mértékben emelni. Így a jövedelmezőség jelentősen csökkent. Napjainkban a beruházásokat teljesen leállítottuk, várjuk a piaci környezet kedvezőbbre fordulását” – mondta Günzer Tamás.

agrotrend.hu

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés