Kategóriagyőztes 2024
Magyarország Legszebb Birtoka 2024
Magyarország legszebb borbirtoka
Miklós Csabi Pincéje, Mór
Több mint 20 éve foglalkozom szőlőtermesztéssel. 1999-ben Magyarországon diplomáztam kertészmérnökként, Szőlész szakirány ön, előtte tanulmányaimat Kaliforniában, Németországban gyakornok programokat folytattam. Diplomamunkám a Közösségi Bormarketing volt.
8 hektáron, gyönyörű dűlőkben dolgozunk. A bort édesapám – aki nyugdíjas tűzoltó – régi pincéjében kezdtem készíteni, ma már viszont Mór belvárosában, az Ezerjó utca 1-3 szám alatt egy modern borászatban tevékenykedek. A teraszunk mögött egy szív alakú kőbánya magasodik, amivel komoly terveim vannak. Úgy érzem, 20 év alatt megérett a Miklós Csabi márka a megújulásra. A kreatív tervezés során az alapkoncepció az volt, hogy egy bordeaux-i keretrendszerbe tesszük a címkét. Ennek az a lényege, hogy minden címkén van egy chateau (francia szó, jelentése: kastély). Mi ezt a chateau-t cseréltük le egy-egy személyes történetre. Így messziről úgy tűnik, mint egy klasszikus bor, ha közelebb megyünk,akkor látjuk csak, hogy itt valami másról van szó.
A Miklós Csabi egyik legismertebb borászata a Móri Borvidéknek, amely Magyarország egyik legkisebb borvidéke. A borászat több mint 20 éve foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel, főként ezerjó, olaszrizling, chardonnay és sauvignonblanc fajtákból. Évi 50-60 ezer palack bort termelünk 8 hektáron, 5 dűlőn. Mottónk: „A szív az élet, a szőlő a jövő.” 8 ha-on, nyolc fajtával, összesen négy fős létszámmal, napelem parkkal, több helyszínen esővízgyűjtéssel, tudatos energia és környezetgazdálkodással nézzünk a jövő felé. Ökológiai gazdálkodást folytatunk, ebben segítségünk Dr. Németh Tibor növényorvos.
Két díszkertünk van, egy a borászat felett, egy kint a Kőhalmi dűlőben. A borászatot és valamennyi ültetvényünket burkolt, szilárd úton lehet megközelíteni, szőlészetünkben van folyóvíz. 1696-ban épült pincénket 2020-ban bővítettük egy látszó betonos erjesztő térrel a föld alatt.
A fehér, rozé boros technológiáknak valamennyi eleme megtalálható és funkcionálisan is működik. Termékinnováció keretében fejlesztünk gin, prosecco terméket.
Móron We love Mór outdoor céggel, országosan a Junibor Egyesülettel és a Bor akadémiával működünk együtt.
Közel 20 000 követő követi munkánkat online a különböző közösségi oldalakon
Támogatóink