Piac

Tíz év múlva több hús kerül a tányérra – egyre több jön külföldről

A globális állati mezőgazdasági termelés, beleértve a tenger gyümölcseit is, 14 százalékkal fog növekedni a következő tíz évben. Az állattenyésztés és az állati termékek termelésbővülésének alapja a népességnövekedés, illetve hogy az állati termékek egy főre jutó fogyasztása is emelkedik.

Az Egyesült Nemzetek Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) a jövőbeli élelmiszer-termelésről és -keresletről szóló, 2034-ig kitekintő jelentésében az egy főre jutó húsfogyasztás növekedését 6 százalékra becsülik. Az állati termékek fogyasztása különösen a növekvő jóléttel rendelkező feltörekvő országokban fog emelkedni. A fogyasztás azonban továbbra is a magas jövedelmű országokban lesz a legmagasabb. A legszegényebb régiókban az állati termékek fogyasztása továbbra is alacsony marad.

Forrás: pixabay.com

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés