A FAO legfrissebb előrejelzése alapján a világ gabonatermelése ebben a hónapban 3003 millió tonnára emelkedett, amivel a globális termelés először haladja meg a 3 milliárd tonnás...
Bizonyára mindenki rácsodálkozott, milyen nagy arányban csökkennek a tej és tejtermékárak a boltokban. Nem csak az ünnepekhez kapcsolódó akció-hullámról van szó. Ennek megértése nem csak a...
A globális éghajlatváltozás az élelmiszer-előállítás minden területét érinti, hatással van a természeti környezetre és a gazdaságra is. Az élelmiszerrendszer egészét, az élelmiszerlánc minden lépését áttekintve látható,...
A mezőgazdasági géppiacon jelentős átalakulás zajlik világszinten – és ez alól Magyarország sem kivétel –, amelyet a technológiai fejlődés, az időjárási szélsőségek, valamint a támogatási rendszerek...
Az Európai Unióban 2025 negyvennyolcadik hetében ismételten mind a nehéz bárányár, mind pedig a könnyű bárányár emelkedést mutatott az előző heti árakhoz viszonyítva. A nehéz bárány...
Értékben már Marokkó a spanyolok legnagyobb beszállítója, mennyiségben a második helyet foglalja el az exportőrök között. A FEPEX adatai szerint a Marokkóból Spanyolországba érkező friss gyümölcs-...
Az élelmiszeripari innováció és a fogyasztói elvárások folyamatos változása új lehetőségeket teremt a növényi alapú, természetes összetevők alkalmazására. A Jagua Blue (Genipin por) éppen ebbe a...
Az idei fokhagyma szezont változó kereskedelmi dinamika, egyenetlen kínálat és árnyomás jellemzi, amit legnagyobb mértékben a kínai fokhagyma befolyásol. Kaliforniában és Kínában is jó volt az...
Az Oil World szerint a repcemag és a canola globális termelése az egy évvel korábbit 9 százalékkal haladhatja meg, 82,9 millió tonna lehet a 2025/2026. gazdasági...
Európai szakmai szervezetek közös állásfoglalása szerint az európai szabályozásnak a mindennapi valósághoz kellene igazodnia az ágazat versenyképességének biztosítása érdekében. Az európai élelmiszerláncok hosszú időn át a...