Magyarország vetőmag-szaporító területe 2024-ben a Nébih adatai szerint az összes szemlélt terület alapján 110,4 ezer hektárt ért el (zöldség- és virágmagok kivételével), az előző év azonos...
Az Európai Unióban az „E” kereskedelmi osztályba tartozó sertés vágóhídi belépési ára 1,78 euró/kilogramm hasított hideg súly volt 2025 októberében, 10,6 százalékkal csökkent egy év alatt....
Az Európai Bizottság adatai alapján az unió (EU27) tojás- és tojástermékimportja 53 százalékkal 116 ezer tonnára nőtt 2025 első nyolc hónapjában az előző év azonos időszakához...
A FAO legfrissebb előrejelzése alapján a világ gabonatermelése ebben a hónapban 3003 millió tonnára emelkedett, amivel a globális termelés először haladja meg a 3 milliárd tonnás...
Bizonyára mindenki rácsodálkozott, milyen nagy arányban csökkennek a tej és tejtermékárak a boltokban. Nem csak az ünnepekhez kapcsolódó akció-hullámról van szó. Ennek megértése nem csak a...
A globális éghajlatváltozás az élelmiszer-előállítás minden területét érinti, hatással van a természeti környezetre és a gazdaságra is. Az élelmiszerrendszer egészét, az élelmiszerlánc minden lépését áttekintve látható,...
A mezőgazdasági géppiacon jelentős átalakulás zajlik világszinten – és ez alól Magyarország sem kivétel –, amelyet a technológiai fejlődés, az időjárási szélsőségek, valamint a támogatási rendszerek...
Az Európai Unióban 2025 negyvennyolcadik hetében ismételten mind a nehéz bárányár, mind pedig a könnyű bárányár emelkedést mutatott az előző heti árakhoz viszonyítva. A nehéz bárány...
Értékben már Marokkó a spanyolok legnagyobb beszállítója, mennyiségben a második helyet foglalja el az exportőrök között. A FEPEX adatai szerint a Marokkóból Spanyolországba érkező friss gyümölcs-...
Az élelmiszeripari innováció és a fogyasztói elvárások folyamatos változása új lehetőségeket teremt a növényi alapú, természetes összetevők alkalmazására. A Jagua Blue (Genipin por) éppen ebbe a...