Glutén-, laktózmentes, kalóriaszegény vagy fehérjében és rostban gazdag, vegán, vegetáriánus vagy szuperételekkel dúsított élelmiszerek (ún. funkcionális élelmiszerek) az utóbbi évek trend-termékei. De egyre inkább újabb ismertetőjelek...
Január 11-től várják a beszállítók jelentkezését az élelmiszeripari vállalkozásokat támogató programra, amelyet tavaly decemberben hirdetett meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium.
Élesztőből állítanak elő mesterséges tehéntejet izraeli kutatók.
Az Európai Bizottság (EB) felmérést végez a mezőgazdasági és élelmiszer-ellátási láncban működő vállalkozások közötti kapcsolatokban előforduló tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokra hozott intézkedések hatékonyságáról.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) minden évben ellenőrzi a fogyasztói megtévesztés szempontjából az ünnepi virslikínálatot, a vizsgált húszféle húskészítmény közül mindössze egy nem felelt meg...
Évente mintegy 3500 tonna fogy az egyik legnépszerűbb szezonális termékből, a szaloncukorból, amelynek éves forgalma 7 milliárd forint körül alakul – közölte Sánta Sándor, a Magyar...
Több élelmiszer-biztonsági jogsértésre derült fény abban a Vas megyei tejtermékeket előállító üzemben, ahol december elején vizsgálódtak a Nébih ellenőrei. A szakemberek a vizsgálat során jelöletlen, nem...
Visszahívta és kivonta a forgalomból a Metro Kereskedelmi Kft. az 500 grammos ARO márkájú étkezési lencsét határérték feletti növényvédőszer-maradék miatt - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal...
A hazai halfogyasztás meghatározó része hagyományosan a karácsonyi időszakra esik, szakértői becslések szerint a haltermelők ekkor értékesítik a teljes éves étkezési halmennyiség mintegy 40 százalékát -...
18,5 milliárd forintnyi beruházásról és 1500 munkahely védelméről állapodtak meg három hazai élelmiszeripari céggel.