Február elején, online formában került megrendezésre a harmadik Gazda-molnár-pék műhelymunka. Mindkét nap közel 50 résztvevő (nagyrészt gazdálkodók és pékek) kapcsolódott be a programba, a virtuális találkozónak...
A fogyasztók egyre minőségtudatosabban választanak sonkát, és ez különösen húsvétkor van így, hiába nőtt a különféle sonkák ára az idén - közölte a Magyar Húsiparosok Szövetsége.
2020-ban az édességek húsvéti eladása éves szinten óriásit zuhant. Az édességgyártók reményei szerint az idei értékesítés a tavalyi mélypontot 3-4 százalékkal azért majd felülmúlja.
Itthon évek óta egyre több az egy főre jutó tojásfogyasztás, a regisztrált tojástermelés is várhatóan újra nő idén - derül ki a Magyar Tojásszövetség közleményéből.
Változtak-e az elmúlt egy évben az élelmiszervásárlási és élelmiszerfogyasztási szokásaink? Miként befolyásolja az elhúzódó koronavírus-járvány, hogy mennyi élelmiszert tartalékolunk otthon? Jól gazdálkodtunk a készletekkel, vagy sok...
Nem kötelező ingerszegény programmá silányítani az otthoni húsvétot, amely a magyaroknál együtt jár a díszesen terített asztalra kerülő tipikus ünnepi fogások elkészítésével és közös elfogyasztásával.
Az érkező tavasz és az ősz az igazi gombavadászat időszaka, mivel a nyirkosabb, esősebb időjárást kedvelik. Ilyenkor az erdő, a rét egy kifogyhatatlan éléstár, ha tudjuk...
A gabona világszerte tapasztalt kiugró áremelkedése, az állatbetegségek és az elhúzódó koronavírus-járvány a következő időszakban immár mindenhol érezteti hatását: a húsfélék, a pékáruk és a tejtermékek...
Az édességfogyasztás tavalyi visszaesése fokozatosan helyreállt az elmúlt évben, így az előző húsvéthoz képest idén nagyobb forgalomra számítanak a gyártók.
Nagy István agrárminiszter a magyar gazdák és a hazai agrárium érdekeit hangsúlyozta a KAP reform brüsszeli tárgyalásán. Tovább folytatódott az Év Agrárembere kiírás 2020-as döntőseinek meglátogatása....