Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) frissítette a titán-dioxid (E 171) biztonsági értékelését, mely szerint a színezék élelmiszer adalékanyagként történő felhasználása már nem tekinthető biztonságosnak. A folyamat...
Milyen a tökéletes csokis gabonapehely? Ízletes, a cukortartalma a lehető legkisebb, valamint a rost- és fehérjetartalma magas. A Tudatos Vásárlók Egyesületének terméktesztjéből azonban kiderült, hogy a...
2021. május 10-ig lehet hozzászólni a VP3-4.2.1-4.2.2-2-21 számú tervezethez.
Már tizenegy hónapja folyamatosan nőnek a nemzetközi élelmiszerárak, így a gabonafélék és a cukor ára is – írja az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) közleményében.
Részletesen vizsgálták a pálmaolajat tartalmazó termékek fogyasztói megítélését a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) kutatói. A Sustainability szaklapban frissen megjelent tanulmány szerint a magyar fogyasztók...
Együttműködési megállapodást írt alá a Testnevelési Egyetem (TE) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A szakmai kooperáció a jövőben olyan területeket érint majd, mint az étrend-kiegészítők,...
Több mint hárommilliárd forintból Mosonmagyaróváron épít kutatás-fejlesztési és innovációs központot, kísérleti üzemet és laboratóriumot a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft.
A nagy amerikai digitális receptmárka, az Epicurious ejti a marhahúst, ami újabb jele annak, hogy az étkezési szokások megváltozása új üzleti lehetőségeket teremt – írták az...
Néhány napja a Cașcavalul de Sãveni – a moldvai Botoșani megyében előállított, két hónapon át érlelt, enyhén kesernyés, dióaromájú sajtféleség – is az Európai Unió által...
2021. május 31-ig kell benyújtaniuk a hazai élelmiszerlánc-szereplőknek a 2021. évi felügyeletidíj-bevallásukat, melyet már jelenleg is teljesíthetnek az e célra szolgáló elektronikus felületen. A határidő minden...