Az ír agrár- és élelmiszeripari kutatásokért, fejlesztésekért, valamint a képzésért és a tanácsadói szolgáltatásokért felelős hatósága, a Teagasc szervezésében 2022. október 19-20. között a dublini Ashtownban...
November 24-én, csütörtökön kerül megrendezésre a szeptemberben készült, fogyasztói felmérésünk eredményeinek ismertetését célzó rendezvényünk. Az eseményre online, Teams konferencia keretében van lehetőség csatlakozni - olvasható a...
Az élelmiszeriparban több mint 3900 vállalkozás 33 szakágazatba folytat termelést. Ezek között kiemelt helyen szerepel a kenyér, mert ez az egyik legalapvetőbb élelmiszer - jelentette ki...
Listeria monocytogenes szennyezettség miatt a francia gyártó visszahívta a forgalomból a 3 kilogrammos kiszerelésű, Brie Maubert 33% nevű sajt 2022. 11. 30-i lejárati idejű kiszerelését, amely...
Drágán kerültek idén a boltok polcaira a csokimikulások, az egy évvel ezelőtti szinthez képest nagyot nőtt a figurás szezonális édességek ára. Míg a gyártók szerint a...
Az adventi időszakhoz köthető üreges csokoládé Mikulás-figura népszerűsége évről évre töretlen a vásárlók körében, ebből a termékből évente közel 8 millió darabot értékesítenek a magyarországi piacon...
Mintegy százhetven vendég látogatott el a Lipóti Pékség hatvani üzemébe, Tóth Péter tulajdonos meghívására főként lipótiak.
A fenntarthatósági szempontok és az egészségtudatos táplálkozás egyre nagyobb teret nyer a fogyasztók körében, ezért a pálmaolaj szerepe az élelmiszer összetevők között is egyre nagyobb fókuszba...
Megjelent az Eurostat legfrissebb jelentése, mely szerint a termőföldtől a fogyasztók asztaláig egy év alatt csaknem 57 millió tonna, egy főre vetítve 127 kg élelmiszer végzi...
Kétéves fejlesztés zárult le a Sole-Mizo Zrt. marcali tejüzemében, amelyet teljes egészében önerőből valósítottak meg mintegy 300 millió forint értékben. Ennek eredményeként a túrórudikat mostantól bevonómassza...