Lidl Magyarország visszahívta a 800 grammos kiszerelésű, Tastino márkájú kakaós, illetve mogyorós ízesítésű töltött ostyákat Szalmonella lehetséges jelenléte miatt - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)...
Az élelmiszerek átlagosan 11,5%-kal drágultak, ami egy család esetében 240 ezer Ft-os éves kiadásnövekedést jelent.
Elkezdődött a cukorrépa-feldolgozási kampány Kaposváron a mészkemence begyújtásával a Magyar Cukor Zrt. cukorgyárában Kaposváron pénteken.
2016 és 2021 között 24%-kal csökkent az élelmiszerpazarlás a háztartásokban – derült ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) harmadik alkalommal elvégzett hulladékfelmérése során. A mintegy 300...
Listeria monocytogenes esetleges jelenléte miatt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) visszahívta és a forgalomból is kivonta a Wudy AIA márkajelzésű baromfi virslit, illetve a sajtos baromfivirslit...
A magyarok többsége saját bevallása szerint tudatosan vásárol, figyel az élelmiszerek lejárati idejére, mégis évente 65 kilogramm élelmiszer-hulladékot állít elő, amivel 45 000 forint éves veszteséget...
Magyarország élelmiszeripara az elmúlt években számtalan nehézséggel találta magát szembe, de köszönhetően a biztos alapoknak, javuló tendenciát mutat a hatékonyság és jövedelmezőség terén - jelentette ki...
Az Eurostat legújabb adatai szerint a kenyér az egész Európai Unióban Magyarországon drágult meg a legnagyobb mértékben, mégpedig 66 százalékkal. A Magyar Pékszövetség elnöke szerint ennek...
Jubileumi esztendő az idei a Csongrád-Csanád vármegyei Szentesen. Száz éve kezdődött el az alföldi városban az iparszerű baromfi-feldolgozás, köszönhetően az 1922-ben, tevékenységét száz fővel megkezdő baromfifeldolgozó...
A Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegy használatához egy a Nébih által koordinált független, hiteles és szakmai alapokon nyugvó vizsgálatsorozatnak kell megfelelnie a termékeknek. A tanúsítási folyamat...