A FAO (Food and Agriculture Organization) októberi élelmiszerár-indexe (FFPI) a legmagasabb értéket mutatja 2023 áprilisa óta, és 5 %-kal magasabb az előző évinél (1. ábra). A...
Az egészségtelen étrend évi 8 billió dollárral növeli az agrár-élelmezési rendszerek rejtett költségeit. Globálisan a rejtett költségek 70%-a az egészségügyi hatásokhoz (mint a nem fertőző betegségek)...
Egyelőre civil kezdeményezésként él, de máris világcégeket állított maga mögé a European Chicken Commitment (ECC) nevű szabvány, amelynek szakmai értékelésekor kiderült: a baromfik jólétét javító ötletek...
Elindult a mézfogyasztást népszerűsítő idei kampány, amelynek középpontjában a hársméz áll. A kampányt beharangozó keddi budapesti sajtótájékoztatón az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára elmondta:...
Mintegy 25-30 százalékkal csökkent az európai nyúltartók termelése az elmúlt egy évben. A gazdálkodókaz állattartókat sújtó általános nehézségek miatt számolták fel az állományokat, miközben a kereslet is jelentősen visszaesett...
A mostani szezon sajátossága, hogy a liba és a kacsa is jóval olcsóbban került a boltokba. Egészen drámai mértékű áresést tapasztalhatnak a Márton-nap alkalmából víziszárnyast vásárló...
A termőföldről az asztalig, TOP150 címmel jelent meg a Magyar Konyha gasztronómiai magazin kiadványa a közelmúltban. A dunaföldvári galambhús is szóba került. A kiadványban a legjobb...
2025. január 1-től kötelező lesz feltüntetni a származási ország teljes nevét szárított gyümölcsök és bizonyos diófélék esetében, a Bizottság (EU) 2023/2429 felhatalmazáson alapuló rendelete alapján. A jelölési információkat...
Az olcsóbb importtételek miatt azonban az árnyomás erőteljesebb, így az átlagos árszint is alacsonyabb. Lengyelországban a karfiol szezonja a végéhez közelít, ami nem azt jelenti, hogy...
Elemzők szerint még a hamarosan meglóduló import sem fogja jelentősen csökkenteni a rekordmagas káposztaárakat, annyira kevés a jó minőségű áru a piacokon. Továbbra is messze az...