Az Európai Bizottság 2024. december 19-én elfogadta a biszfenol-A (BPA) élelmiszerekkel érintkező anyagokban való felhasználásának tilalmát. A döntés előzménye, hogy az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) legújabb...
Az állattenyésztési élelmiszerláncban tevékenykedő, hasonló gondolkodású uniós partnerekből álló „Európai Állattenyésztés Hangja” elnevezésű csoport újabb kommunikációs anyagában arra hívja fel a figyelmet, hogy az új típusú,...
Online katalógusban készül megismertetni a mentes termékeket és azok gyártóit a fogyasztókkal a Nemzeti Agrár Kamara. Megnövekedett az igény a mentes élelmiszerek iránt, amit az élelmiszer-előállítók...
A bab, borsó és lencsefélék rendkívül változatos és egészséges alapanyagok, amelyek szervezetünk mellett környezetünkre is jótékony hatással vannak, azonban fogyasztásuk itthon továbbra is elmarad az ideális...
Az állatról emberre terjedő járványok előrejelzése érdekében indított ultrahőkezelt tejek vizsgálatával kapcsolatos kutatást a Pécsi Tudományegyetem (PTE) keretein belül működő Virológiai Nemzeti Laboratórium (VNL) – közölte...
Az utóbbi időben kilőtt a narancslé ára, nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon. És nagyon úgy tűnik, hogy a drágulás nem áll meg. A Központi Statisztikai...
Újabb termékek kerültek fel arra a listára, ahol a csökkentett kiszerelésű árukat kötelezően fel kell tüntetniük az üzletnek. A zsugorflációnak több közkedvelt termék esett áldozatául: egyes...
Az élelmiszerárak kontroll alatt tartása közös érdek, ezért a kormány alacsony szinten tartja az inflációt, és ha kell, azonnal beavatkozik a magyar családok védelme érdekében. A...
A török szállítások lassulása miatt átmenetileg drágult a fürtös paradicsom az ukrán piacokon, de a gyenge kereslet miatt valószínűtlen a további áremelkedés. Az EastFruit elemzői szerint...
Óvatos optimizmus jellemzi a magyar élelmiszeripart az év elején: az ágazat szereplői abban bíznak, hogy az elmúlt időszak nehézségei után idén már növekedni fog a hazai...