Új kategóriával bővül a „Magyarország Étele” verseny. Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (Séfklub), a Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesülete (Kislépték Egyesület) közös szervezésében –...
2025. január 6-án indul a nevezés az egyik legrangosabb nemzetközi élelmiszeripari versenyre. A Guild of Fine Food kezelésében lévő Great Taste Awards (GTA) a fine food világ...
Karácsonykor bőséges lesz a hazai ellátás pontyból, szürke harcsából és afrikai harcsából, de exportra kevesebb jut – mondta az InfoRádióban a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi...
Több mint hatvanezer jelöletlen tojást találtak a pénzügyőrök egy szlovák furgonban az M5-ös autópálya Bács-Kiskun vármegyei szakaszán. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleménye szerint a túlsúllyal...
Jelentősen emelkedett az egy főre jutó sertéshús fogyasztás: amíg több, mint tíz éve 23 kilogramm volt az átlag, addig mára ez bőven túllépte a 30 kg-ot....
Sok fiatal akár már ki is hagyja a virslit a szilveszteri menüből, csökkent is idén a fogyasztás, de a kereslet ilyenkor mindig megemelkedik. A virsli és...
A FAO (Food and Agriculture Organization) novemberi élelmiszerár indexe (FFPI) 0,5 %-kal haladta meg az októberit, ami 2023 áprilisa óta a legmagasabb érték. A tavalyi árindexhez...
Egy 2012-2022 közötti időszakra vonatkozó jelentés szerint németek egyre több zöldséget fogyasztanak, míg az egyes gyümölcsök esetében vegyes a kép. A Német Táplálkozástudományi Társaság (DGE; Deutsche...
Nem csak a halas ételek kerülnek középpontba az ünnepi időszakban, sertéshúsból például háromszor több fogy el decemberben, mint az év más hónapjaiban. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara...
Növényvédelmi szakmérnökök járták be Somogy három legnagyobb piacát: a siófoki vásárcsarnokot, a fonyódi piacot, és a kaposvári Nagypiacot, és az ott dolgozókkal beszélgettek a bio termékekről....