Tállai András közölte, stratégiai jelentőségű az élelmiszerágazat, amelynek ezért a kormány az elmúlt 10 évben mintegy 800 milliárd forint fejlesztési forrást adott. Az államtitkár szerint fontos, hogy az ágazat nemzetközi szinten is – a minőség és az árak tekintetében – versenyképes tudjon maradni, ehhez pedig folyamatos modernizációra van szükség. Ezt a kormány is felismerte, ezért 2023-ban úgy döntött, hogy a 600 milliárd forintnyi uniós forrást 2300 milliárd forinttal kiegészíti, így 2027-ig 2900 milliárd forintot fektetnek az élelmiszerágazatba.
Az államtitkár a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kiemelte, a kormány célja, hogy a magyar családok asztalára olyan lehetőleg magyar alapanyagú, Magyarországon előállított élelmiszer kerüljön, ami megfelelő minőségben és megfelelő árban szolgálja ki az embereket, ugyanakkor fontos az ágazatnak a gazdasági termelőképessége is.