Élelmiszergazdaság

Piac

Kevesebb hús lesz a húsban a jövőben

Környezettudatos újításokat vezet be húskészítményeinél az Aldi és a Lidl Németországban.

A két kereskedelmi áruházlánc még januárban árusítani kezdi az úgynevezett hibrid húst, amely lehetővé teszi, hogy a vásárlók kevesebb húst fogyasszanak, de mégse kelljen teljesen leszokniuk róla.

fotó: pxhere.com

A hibrid termékek a húst különböző növényi összetevőkkel, így zöldségekkel, magvakkal, gombákkal vagy növényi fehérjékkel kombinálják. Ezen élelmiszerek maximum negyven százalékban lehetnek zöldségtartalmúak, ezáltal az állati alapanyagok felhasználása és aránya is nagy mértékben csökkenthető.

Privátbankár német források alapján arról ír, hogy egészségügyi szempontból is több előnye van a hibrid húsoknak, például a kevesebb zsír- és koleszterintartalom.

A lap megjegyzi, hogy a hús hibrid változata a hagyományoshoz hasonlóan fehérjedús, de sok növényi rostot is tartalmaz, ami segít megelőzni az emésztőrendszeri betegségek kialakulását.

A németországi Lidl üzleteiben január 10-tól hibrid hamburgerpogácsát is lehet kapni, amelyet trópusi gyümölccsel, például jákafával kombinálnak, de árusítanak majd sárgarépás bécsi kolbászt, valamit szójás csirkekolbászt is. 

AZ ALDI SÜD JANUÁR 14-TőL KEZD EL ZÖLDSÉGFÉLÉKET TARTALMAZÓ MARHA- ÉS BAROMFIHÚSBÓL KÉSZÜLT SZALÁMIT ÁRUSÍTANI.

A Stuttgarter Nachrichtenre hivatkozva a lap arról számol be, hogy a hibrid darált húst háromeurós, a sárgarépás kolbászt 2,69, míg a burgerpogácsákat két és fél eurós áron lehet majd megvásárolni.

agrotrend.hu / index.hu

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook