Élelmiszergazdaság
Piac
Kevesebb a cukor a gyerekeknek szánt tejtermékekben
2016 és 2019 között a tejipar csökkentette a gyermekek számára készült joghurt és túrókészítmények energia- és cukortartalmát. Ezt a Tejipari Szövetség jelentette be.
A német szövetségi kormány csökkentési és innovációs stratégiájának részeként többek között az élelmiszerek cukortartalma is ellenőrzés alatt áll. A Max Rubner Intézet (MRI) által végzett termékfigyelés eredményei azt mutatják, hogy a tejipar előrelépést ért el azoknál a termékeknél, amelyek fogyasztóként elsősorban a gyermekeket célozzák meg – írja a TopAgrar.
Egyes tejtermékek megjelenésük miatt különösen a gyermekek számára vonzóak. Ezeknek a termékeknek a cukortartalma átlagosan csökkent. (Képforrás: top agrar)
A 2016 és 2019 közötti időszakban a gyermekek ízlésvilágának megfelelő dizájnnal készített joghurtokban a cukortartalom 20, a túró alapú termékekben pedig körülbelül 18 százalékkal csökkent. A joghurt energiatartalma 22 %-kal, a túrókészítményeké pedig 9 %-kal csökkent. Ezenkívül a gyermekeket célzó joghurt és túrókészítmények cukortartalma alacsonyabb, mint a nem gyermekeket megszólító dizájnnal rendelkező hasonló termékek cukortartalma.
agrotrend.hu / TopAgrar