Élelmiszergazdaság

Piac

Kétmilliárd forintból fejlesztett a Pápai Hús

Átadta kétmilliárd forintos beruházását a Pápai Hús Kft. Az évszázados múltú cég az elmúlt években újra fejlődő pályára állt. A most üzembe állított új gépekkel növelheti a termelését, és ki tudja szolgálni a gyorsan változó élelmiszerfogyasztói igényeket.

Befejeződött a Pápai Hús Kft.-nél az a 2019 végén indult technológiafejlesztési program, amelyben főként a sonka, bacon és a hagyományos töltött termékei előállításához szükséges feldolgozó- és csomagoló berendezéseket telepítettek a cég pápai gyárába – rja a cég sajtóközleménye.

Az üzembe állított 26 féle új gép jelentősen meggyorsítja a gyártást, 40 százalékkal több sonka és füstölt áru, valamint 30 százalékkal több bacon előállítását teszi lehetővé. Ezen felül elősegíti a változó fogyasztói igényeknek megfelelő prémium minőségű és kiszerelésű termékek készítését.

Az összesen 2,024 milliárd forintos beruházási folyamat a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) segítségével valósult meg. A Pápai Hús a fejlesztéshez 747 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott. A cég a beruházást ezen felül a Magyar Fejlesztési Banktól felvett 769 millió forintos kedvezményes hitelből és 508 millió forintos önerőből finanszírozta.

Pápán és környékén generációról generációra hagyományozódott az az élelmiszergyártási szaktudás, ami máig az alapja a Pápai tevékenységének. A vállalat több mint száz éves fennállása alatt akkor tudott a legsikeresebb lenni, amikor erre a szaktudásra építve a termékfejlesztésben képes volt megelőzni a piacot, miközben a legkorszerűbb technológiát alkalmazta – mondta a beruházás átadásán Szappanos Péter. A Pápai Hús ügyvezetője szerint a 2016 óta az új tulajdonos elkötelezett támogatásával ismét fejlődési pályára állt a cég. A most lezárult fejlesztés ennek a folyamatnak a fontos állomása, lehetővé teszi, hogy a Pápai minőségi termékeivel kihasználja a piaci lehetőségeit. 

Szappanos Péter úgy látja, hogy az élelmiszeripar és benne a húsipar jelentős átalakuláson megy keresztül az egész világban. A sikerhez új szemléletre, bátor döntésekre, gyors technológiai és termékfejlesztésekre van szükség.

A kapacitást és a hatékonyságot egyszerre növelő beruházás is mutatja, hogy a Pápai Hús ismét a hazai és külföldi élelmiszeripar leginnovatívabb szereplői közé akar kerülni, ahogyan tette ezt száz évvel ezelőtt is. Meg akarjuk őrizni a tradícióinkat, amelyekhez hozzátartozik az újra való nyitottság, a fogyasztó igény elébe menő termékfejlesztés – mondta a beruházásavatón a cég vezetője.

Az 1913-ban alapított pápai üzem tevékenysége kiterjed a sertésvágásra és darabolásra, előhűtött és fagyasztott hús, füstölt és hőkezelt húskészítmények, sonka és szalonna előállítására. A nagy hazai húsipari vállalatok közül elsőként a Pápai 2020-ban vegán húspótló termékek gyártásába kezdett. A cég közel 700 főt foglalkoztat, beszállító partnerei révén pedig közvetve további 1800-2000 környékbelinek nyújt megélhetést.

agrotrend.hu / Pápai Hús

Tovább olvasom

Az Év Agrárembere támogatók

 
Partner
Magyar Növényvédelmi Szövetség
Főtámogató
Limagrain Hungária Kft.
Autós partner
WALLIS MOTOR PEST
Állattenyésztés kategóriatámogató
Bonafarm Zrt.
Szervező
Agrotrend Csoport Zrt.
Agrárinnováció kategóriatámogató
Greenman Kft
ÖKO gazdálkodás kategóriatámogató
Debreceni Egyetem
Vendéglátó partnerünk
La’ Róna Bisztró és Borbár
Szántóföldi növénytermesztés kategóriatámogató
Agro Masters Hungary Kft.
Borászati partner
Koch Borászat Kft.
A különdíj támogatója
Erste Bank Hungary Zrt.
Feldolgozó-élelmiszeripar kategóriatámogató
Master Good Kft.
Szakmai partner
Nyakas Farm
Szakmai partner
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Kertészet kategóriatámogató
Délalföldi Kertészek Szövetkezete
Fiatal Gazda kategóriatámogató
Lidea Hungary Kft.
Növényvédelem kategóriatámogató
Kwizda Agro Hungary Kft
A Jövő Agrárszakembere kategóriatámogató
Mc’donalds
A közönségdíj támogatója
Agrármarketing Centrum
Erdőgazdálkodás kategóriatámogató
MEGOSZ
 
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés