Élelmiszergazdaság
Piac
Ivólé lesz az almából
A közfoglalkoztatásban három programelem működik évek óta jó színvonalon, igyekeznek egymásra építkezve értéket teremteni, és azt meg is mutatni másoknak. Szép eredménnyel szerepeltek a csanádapácaiak eddig minden közfoglalkoztatási kiállításon. Kaptak korábban Miniszteri Elismerő Oklevelet munkájuk elismeréseként. Ezt is felidéztük az almáskertben járva a csanádapácai településvezetővel, Oláh Kálmánnal.
A csanádapácaiak hidegen sajtolt étolajgyártására már sokan felfigyeltek. A tudatos fejlesztés újabb állomása és lehetõsége a telepített gyümölcsösük. Erre alapozzák a 100 százalékos gyümölcs-alapanyagú ivólé gyártását. A gyerekek, az idõsek egészséges táplálkozásához az alapanyag biztosítását is így oldják meg helyben, házilag – írja a beol.hu.
fotó: pixnio.com
– Három évvel ezelõtt egy hektáron telepítettük az almáskertünket, három fajtát ültettünk a gazdagabb ízhatás érdekében – mutatta a szépen gondozott növényeket Oláh Kálmán. Ha termõre fordulnak a fák, nemcsak ivólevet készítenek a gyümölcsökbõl, hanem a helyi konyhát is ki tudják szolgálni belõle.
agrotrend.hu / beol.hu