Élelmiszergazdaság
Piac
Finomabb túrórudi készül Marcaliban
Kétéves fejlesztés zárult le a Sole-Mizo Zrt. marcali tejüzemében, amelyet teljes egészében önerőből valósítottak meg mintegy 300 millió forint értékben. Ennek eredményeként a túrórudikat mostantól bevonómassza helyett valódi csokival készítik.
Traszkovics Zsolt élelmiszeripari mérnök elmondta: a valódi csokoládé használata miatt új temperáló és keverő berendezésre, valamint dekristályosítóra volt szükség. A gyár területén raktározási, hűtési, csomagolási kapacitások bővítése is történt, tartályok és csőszerelvények képezték még a beruházás részét az új technológiai igényekhez igazodva. A száz embernek munkát adó marcali üzem a beruházás eredményeként akár 1500 tonna étcsokis termék előállítására is képes.
Forrás: Marcali Portál
agrotrend.hu / Sonline