Élelmiszergazdaság

Csomagolóanyagok felhasználási területei kisüzemi élelmiszer-előállítóknak – 3 részes cikksorozat indul

A 3 részes cikksorozatot indít a Nemzeti agrárgazdasági Kamara, mely bemutatja a kistermelői értékesítést segítő élelmiszer csomagolóanyagokat élelmiszer-higiéniai és csomagolástechnikai szempontból, hogy azok biztonságosak legyenek és nem utolsó sorban előállítói számára sikeres termékeladást is biztosítson.

A kistermelői élelmiszer- előállításának és értékesítésének jogszabályi változása lehetőséget teremt, hogy a kistermelői élelmiszerek a fogyasztókhoz a lehető legrövidebb úton eljussanak, akár csomagküldő kereskedelem útján, melyhez csomagolásra van szükség.

Fotó: Pixabay

A kistermelő, aki a fogyasztóval közvetlenül találkozik megtesz mindent, hogy a termékeit eladja, kínálja, kóstoltassa és eladása célba érjen. Azonban, ha interneten, vagy a boltok polcain keresztül történik az értékesítés, akkor szükséges előrecsomagolt termékeket létrehozniuk és úgy értékesíteniük. Ez esetben a csomagolásból kell kihozniuk a legtöbbet a vásárlók megnyerése érdekében. Természetesen a legfontosabb a termék, de nagyon fontos a csomagolásról alkotott kép, a címke és azon a kötelező jelölési elemek is.

Az előrecsomagolt termékek esetében környezet- és egészségbarát innovatív csomagolóanyagokra van szükség. A 3 részes cikksorozatban részletezik a csomagolóanyagok fajtáját, típusát, megjelenését és hogy milyen legyen a csomagolás a termékválasztás szempontjából.

A termékek értékesítéséhez, szállításához és a fogyasztók bizalmának megőrzéséhez az általános higiéniai feltételeken túl kiemelt fontosságú a biztonságos csomagolás. A gyártóknak és a fejlesztőknek követni kell az innovatív és környezetbarát megoldásokat a különböző csomagolóanyagok tekintetében egyaránt.

A csomagolóanyagokról konzultálni személyesen a III. REL Expo konferencia és kiállítás keretében van lehetőség 2024. február 29-én Jakabszálláson.

agrotrend.hu /NAK, Szomi Edina

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook