Élelmiszergazdaság
Piac
Az idei év legjobb bejglije pedig…
Kihirdették az Év Bejglije verseny győzteseit, a megmérettetésre hagyományos diós, mákos és ínyenc kategóriában lehetett nevezni; az öttagú zsűri a három csoportból összesen 56 bejglit kóstolt meg a döntéshozatal előtt – tudatta a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete.
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete népszerű szakmai versenyei, az Év Fagylaltja és a Magyarország Tortája versenyek után azzal a hagyományteremtő céllal szervezték meg a megmérettetést, hogy felhívják a figyelmet
A KIVÁLÓ ALAPANYAGOKBÓL KÉSZÜLT ÜNNEPI SÜTEMÉNYEKRE ÉS NÉPSZERűSÍTSE A KÉZMűVES BEJGLIT AZ IGAZI MINőSÉGET KERESő FOGYASZTÓK KÖRÉBEN – írja az Origo.
Mint írják, a versenyre olyan termékekkel nevezhettek a cukrászdák, melyek megfelelnek a Magyar Élelmiszerkönyv előírásában foglaltaknak, hiszen
A BEJGLI AZ IPARTESTÜLET KEZDEMÉNYEZÉSE NYOMÁN VÉDETT TERMÉK.
A neves szakmai zsűri tagjai voltak többek között Auguszt József cukrászmester, az Auguszt Cukrászda tulajdonosa, Kovács Sándor cukrászmester, a Gerbeaud korábbi legendás cukrászséfje és Nagy Péter cukrászmester, a Szamos Marcipán cukrászséfje.
Fotó: Origo
A HAGYOMÁNYOS DIÓS KATEGÓRIÁBAN ARANYÉRMES, AZ ÉV DIÓS BEJGLIJE DÍJ NYERTESE KARL ZSOLT, A DUNAHARASZTI KARL CUKRÁSZDA CUKRÁSZA LETT.Hagyományos mákos kategóriában, az Év Mákos Bejglije díjat Pass Szilvia, a székesfehérvári Aranyalma Cukrászda mestere érdemelte ki. Ínyenc kategóriában az Év Ínyenc Bejglije díjat Urbán Ildikónak, a szarvasi Ildikó Cukrászda cukrászának, az Angyali bejgli készítőjének ítélték oda.
Az ínyenc kategóriában számos különleges ízkombinációval neveztek a kreatív szakemberek, kedvelt volt a pisztácia, a tökmag, a kávé, de előfordult a sütőtök, a gyömbér és a vörösbor is a felhasznált alapanyagok között. Az Év Ínyenc Bejglije, az Angyali bejgli hagyományos pozsonyi tésztával készült, a töltelékénél a zöld dióhoz nyúlt a készítője. A gyümölcs jelentős C-vitamin- és vastartalommal bír, amely vértisztító, gyomorerősítő és fertőtlenítő hatású, valamint segíti a vérszegénység, levertség elleni küzdelmet is – áll az összegzésben.
agrotrend.hu / Origo