Élelmiszergazdaság
Piac
Az élelmiszeriparra fókuszál a NAK új kiadványa
Megjelent a NAK Élelmiszeripari kézikönyvek-sorozat legújabb kötete, amely az érzékszervi vizsgálatokat mutatja be.
A termékek érzékszervi vizsgálatának fontosságát gyakran méltatlanul alábecsülik, hiszen „csak” meg kell nézni azok állományát, színét, meg kell szagolnunk és ízlelnünk. Azonban ennél sokkal összetettebb ez az önmagában szinte külön tudományágnak számító terület. A megfelelő vizsgálat gondos előkészítést kíván a körülmények, az eszközök, illetve a vizsgáló személyek vonatkozásában egyaránt – adta hírül a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).
A területen elismert szakemberek írásait tartalmazó kiadvány részletesen bemutatja az érzékszervi vizsgálatok elméleti alapját, kiemelt tekintettel az ágazati sajátosságokra. A hazai és a nemzetközi szabályozás keretei mellett külön fejezetet szenteltünk a vizsgálatok általános irányelveinek és megvalósításuk bemutatásának, valamint az eredmények kiértékelésének és értelmezésének. A gyakorlati megvalósítást a kötet második fejezete valós példák bemutatásával segíti.
Reméljük, kiadványunk hasznos segítséget nyújt a termékfejlesztési és a minőségellenőrzési feladatok mind magasabb szintű megvalósításához.
A kiadvány itt érhető el.
agrotrend.hu / Nemzeti Agrárgazdasági Kamara