Élelmiszergazdaság
Piac
Aranycsillagot kapott Brüsszelben a Gyulai Szárazkolbász
Covid vagy nem Covid, több mint 800 élelmiszer és italgyártó nevezett a világ minden tájáról a megmérettetésre, 1510 termék érdemelt valamilyen minősítést a nemzetközileg elismert chefek és sommelier-ek vaktesztjén. A Gyulahús ismét nemzetközi sikert ért el, méghozzá az adalékmentes Gyulai Szárazkolbászával.
A nemzetközi ítészek Gyulahús számára immáron hatodik alkalommal ítélték meg az aranycsillagos minõsítést – írja a Store Insider.
A bírák a legnevesebb, legmagasabb presztízsû európai kulináris és sommelier szervezetbõl kerülnek ki, többek között francia, görög, spanyol, svéd szakmai körökbõl. A Nemzetközi Íz és Minõség Intézet az egyetlen olyan nemzetközi szervezet, mely a bírálathoz vaktesztet használ, ahol valóban elfogultság nélkül ítélik meg a termékeket.
Fotó: Store Insider
A bíráló bizottság élelmiszer kategóriában is 100 pontos vaktesztet használ. A zsûri a terméket az illat, az íz, a megjelenés, illetve az összbenyomás alapján, súlyozott matematikai átlaggal számolt bírálati eredmény szerint értékeli.
Fotó: Store Insider
Ennek alapján a Gyulahús Adalékmentes Gyulai Szárazkolbász terméke a „Very Good Taste” a nagyon jó ízû termékek kategóriájába került, amely nemzetközi szinten nem csak Európában jelent elismerést. A minõsítéssel járó logóhasználat 3 évig díjmentesen áll rendelkezésükre.
agrotrend.hu / Store Insider