A Magyar Húsiparosok Szövetsége április 8-án tartotta hagyományos Húsvéti Sajtótájékoztatóját Budapesten. Elsőnek Hunwald Zsuzsa tartotta meg Sonka nélkül nincs Húsvét című előadását, amelyben a magyar emberek friss és feldolgozott húsokkal...
A húsvét közeledtével minden évben ugrásszerű növekedésnek indul a különböző reszelt tormatermékek iránti kereslet. A csípős ízéről ismert növény termesztésében Magyarország élen jár az Európai Unióban....
Az Európai Bizottság (EU) 2025/666 rendelete módosítja az élelmiszer-adalékanyagokra vonatkozó szabályozást, különös tekintettel a cellulóz alapú adalékanyagokra (pl. E460–E469). A módosítások célja az élelmiszerbiztonság további növelése, különösen a...
Húsvét közeledtével egyre több fogyasztó kosarába kerülnek különböző sonkatermékek. A Nemzeti Agrárgazdaság Kamara (NAK) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége (Hússzövetség) körképe szerint a vásárlói tudatosság erősödésével...
Újabb kérdésben számít a kormány a magyar emberek véleményére, indul a fogyasztóvédelmi konzultáció – jelentette be Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója vasárnap a Facebook-oldalára feltöltött videóban....
Az Európai Bizottság adatai alapján az unió (EU27) tojás- és tojástermékimportja 35 százalékkal csaknem 122 ezer tonnára nőtt 2024-ben a 2023. évihez viszonyítva, a közösség tojás-...
Az Eurostat adatai szerint az Európai Unióban évente 245–255 ezer tonna hónapos retket termesztenek, Németország, Franciaország, Olaszország és Hollandia a meghatározó termelő. Magyarországon a retek a saláta után...