A globális éghajlatváltozás az élelmiszer-előállítás minden területét érinti, hatással van a természeti környezetre és a gazdaságra is. Az élelmiszerrendszer egészét, az élelmiszerlánc minden lépését áttekintve látható,...
Az élelmiszeripari innováció és a fogyasztói elvárások folyamatos változása új lehetőségeket teremt a növényi alapú, természetes összetevők alkalmazására. A Jagua Blue (Genipin por) éppen ebbe a...
Európai szakmai szervezetek közös állásfoglalása szerint az európai szabályozásnak a mindennapi valósághoz kellene igazodnia az ágazat versenyképességének biztosítása érdekében. Az európai élelmiszerláncok hosszú időn át a...
A Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegy azzal a céllal jött létre, hogy segítse a vásárlókat a mindennapi döntésekben, és egyértelmű eligazodási pontot adjon az élelmiszerek sokszínű...
Két jogszabály tervezet jelent meg 2025. november 17-én társadalmi egyeztetésen. Mindkét tervezet több rendelet módosítását tartalmazza, melyeket egyrészt jogharmonizációs célok, másrészt pontosítások, illetve új szabályok bevezetése...
Az agrár-élelmiszeripari rendszerek a globális antropogén üvegházhatásúgáz-kibocsátás (ÜHG) mintegy 30%-áért (évi 16-18 GtCO2e) felelősek. Különösen jelentős a metán (a teljes antropogén kibocsátás 50%-a) és a dinitrogén-oxid...
A vaj felhasználása nem csupán az étkezési szokásunk részeként jelenik meg a fogyasztói kosárban, hanem több élelmiszer összetevőjeként is, amelyet különböző tovább-feldolgozott élelmiszerekben találhatunk meg. Az...