Agrárpiac

Öt százalék kamattal érhető el az Agrár Széchenyi Kártya MAX+

Az ukrán gabonaválság okozta piaci nehézségek áthidalásában hatalmas segítséget jelent a magyar mezőgazdaság számára a most elindult Agrár Széchenyi Kártya MAX+ folyószámlahitel konstrukció – közölte Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

Az államtitkár arra emlékeztetett, hogy a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, az Agrárminisztérium és a KAVOSZ Zrt. együttműködésének köszönhetően létrejött új konstrukció hatékony segítség a gazdálkodók számára a forgóeszköz-finanszírozás megfizethető szintjének biztosításában. Jelenleg ugyanis mindössze 5%/év ténylegesen fizetendő kamatterhet jelent a KAVOSZ regisztráló irodáiban már elérhető hiteltermék.

Forrás: Agrárminisztérium

Kifejtette, az emelt mértékű kamattámogatást maximum 100 millió forint összeg erejéig mezőgazdasági vállalkozások vehetik igénybe. A  konstrukció keretében a legfeljebb 3 éves futamidejű hitelszerződések megkötésére  2024. június 29-ig van lehetőség.  A megemelt kamattámogatás a normál Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitellel már rendelkezők számára is elérhető, hiszen most mindenkinek szüksége van további segítségre – fűzte hozzá Feldman Zsolt.

Lóga Máté gazdaságfejlesztésért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős államtitkár kiemelte, hogy „a jelenlegi nehéz, szankciók sújtotta gazdasági helyzetben és az ennek következményeként kialakult magas kamatkörnyezetben az új Agrár Széchenyi Kártya MAX+ rendkívül jelentős segítséget jelent a szektor szereplői számára. A kormány célja, hogy a kamattámogatott hitellel hozzájáruljon a munkahelyek megvédéséhez és az agrárvállalkozások versenyképességének növeléséhez. Annak érdekében, hogy 2024-ben a kormány helyreállítsa a gazdasági növekedést, a jól teljesítő, beruházó és fejlődő agrárvállalkozásokra is szükség van – tette hozzá.

Az Agrár Széchenyi Kártya MAX+ konstrukcióra vonatkozó részletes információk, az üzletszabályzat és az igényléshez szükséges dokumentumok elérhetőek a www.kavosz.hu oldalon.

agrotrend.hu / AM Sajtóiroda

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés