Továbbra is várják a kitöltéseket a rövid ellátási lánchoz és a turisztikai szolgáltatásokhoz kapcsolódó felmérésekhez. A felmérések a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésével valósulnak meg. Céljuk, hogy pontosabb képet kapjanak a helyi terméket előállítókról, a termelői szolgáltatásokról, valamint a fogyasztási és vásárlási szokásokról.
A Széchenyi István Egyetem felmérése, ami a rövid élelmiszer-ellátási láncokra és ezeken belül a helyi termékek előállítására, valamint fogyasztási és vásárlási szokásokra irányul, az alábbi linken érhető el.

Fotó: Tibor Janosi Mozes / Pixabay
A termelők turisztikai szolgáltatásainak felmérésének célja, hogy a hazai agroturizmus helyzetét vizsgálva, széles szakmai körben javaslatot tegyenek a fejlesztésekre és intézkedésekre, valamint, hogy konkrét projektek induljanak a termelők diverzifikációjának támogatása érdekében.
A felmérést az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ végzi a NAK, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, a Kislépték Egyesület és a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége közreműködésével. A felmérés itt található.
agrotrend.hu / NAK, Tószegi-Faggyas Katalin