A kormany.hu cikke szerint a tárcavezető hangsúlyozta, mindezzel az a cél, hogy biztosítsuk az egészséges, jó minőségű élelmiszerrel való ellátást és a helyi termelők támogatását. Ha ugyanis biztonságot, minőséget, frissességet szeretnénk vásárolni, azt helyi termelőktől tehetjük meg.

A Vidékfejlesztési Program pályázatainak első kiírásában több mint 13 ezer mezőgazdasági kisüzem nyert el egyenként 15 ezer eurós, összesen csaknem 74 milliárd forintnyi támogatást.

Fotó: Pelsőczy Csaba

Nagy István kitért arra is, szintén egy beszédes szám, hogy egyre több a hazai kistermelő.

Tíz év alatt az ötezer fős kistermelői közösség 22 ezer fősre bővült. Hajdú-Bihar vármegyében 867 kistermelő van jelen, akiknek egyre több lehetősége nyílik arra is, hogy a termékeiket helyben, helyi piacokon értékesítsék.

Míg 2012-ben csak 117 termelői piac működött, most már 321, ebből 26 itt, Hajdú-Bihar vármegyében – fejtette ki a miniszter.

A tárcavezető kiemelte,mindez azt mutatja, vidéken lehet minőségi életet élni, a vidék ugyanis biztosítani tudja mindazt, amire a családoknak szükségük van: a biztonságot, az otthont és a munkalehetőséget”.

agrotrend.hu/kormany.hu