Hírek

Április utolsó hétvégéjén rendezik a Magyar Gasztronómia Napját

2025. április 26–27. között ismét megrendezésre kerül Magyarország egyik legjelentősebb gasztronómiai szakmai találkozója, a Magyar Gasztronómia Napja. A rendezvény helyszíne a Debreceni Egyetem Szolnok Campusa, ahol két napon keresztül várják a látogatókat változatos szakmai és élményprogramokkal.

Paprikás Csirke, Marhahús

A kétnapos rendezvény kivételes lehetőséget kínál mindazoknak, akik érdeklődnek a hazai gasztronómia iránt – legyenek akár a vendéglátóipar szakemberei, akár az ízek és élmények szerelmesei. A szakmai programok mellett szórakoztató, interaktív élményekkel is várják a látogatókat. A rendezvény célja, hogy bemutassa a magyar gasztronómiai hagyományokat és értékeket, ugyanakkor teret adjon az innovatív megoldásoknak és elősegítse a hazai és nemzetközi szakmai kapcsolatok bővülését. Az ágazat vezetői, séfek, étteremtulajdonosok, beszállítók, termelők és vendégek számára kiváló lehetőséget biztosít a rendezvény, hogy megosszák tapasztalataikat, megismerjék az innovációkat és új üzleti kapcsolatokat építsenek.

A programok között helyet kapnak többek között:

  • Szakmai versenyek – Szakács-, cukrász-, pincér- és desszertversenyek – Magyarország étele, Szamos-Tányérdesszert verseny, Szakma Ifjú Mesterei, Agroturizmus étele verseny izgalmas küzdelmei
  • Tudományos konferencia – A táplálkozás szerepe a táplálékérzékenység korában, gyakorlati megoldásokkal
  • Magyarország Itala 2025 – mixerverseny és pálinkaházak bemutatója
  • HUNExpo 2025 – prémium termelők, beszállítók és új technológiák kiállítása
  • Kóstolók és főzőbemutatók – Mesterszakácsok és cukrászok látványos bemutatói; Betekintés a gasztronómiai mesterek munkájába
  • Interaktív élmények – Gasztronómiai kiállítás, termelői piac és kézműves vásár, üzleti lehetőségek, innovációk és kapcsolatteremtés

A rendezvényen való részvétel díjmentes, ugyanakkor előzetes regisztrációhoz kötött:

A korábbi rendezvények összefoglaló videói az alábbi linkeken érhetők el:

🎥 Magyarország Étele – A nemzet egy darabja

🎥 III. Magyar Gasztronómia Napja – összefoglaló

IV. Magyar Gasztronómia Napja remek alkalom mindazoknak, akik szeretnének betekinteni a magyar vendéglátás legfrissebb trendjeibe, megismerkedni a szakma kiválóságaival és egy inspiráló szakmai közösség részeként új kapcsolatokat építeni.

 

Agrotrend.hu/ NAK

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés