Innováció

Precíziós gazdálkodás

Precíziós termesztés: erre tart a világ

A mezőgazdasági drónok megjelenésével beköszöntött a földművelés és növénytermesztés új korszaka. A gazdáknak egyre több lehetősége kínálkozik, hogy a korábban megszokott és bevált munkafolyamatokat újra tervezzék, a hagyományos eszközeiket modern, automatizált, költséghatékony megoldásokra cseréljék.

Területfelmérő drónok – Intelligens érzékelés, tűpontos képalkotás


Forrás: Növényvédőszer.hu

A DJI MAVIC 3M drón alkalmazásával például a területről pillanatok alatt helyspecifikus adatok gyűjthetők, a felvételek alapján – a DJI Terra szoftver segítségével – tűpontos kijuttatási térképek készíthetők. A begyűjtött információknak köszönhetően foltkezelések végezhetők, a műtrágyák és növényvédőszerek kijuttatási dózisai akár a vegetáció mértékéhez vagy a különböző károsítók fertőzési nyomásához is igazíthatók. Ennek köszönhetően az inputanyag felhasználás nagymértékben csökkenthető, a gazdálkodás hatékonysága látványosan növelhető.

Növényvédelmi drónok – Autonóm funkciók, precíziós munkavégzés

Udvarhelyi Csaba, a Drone Agro Kft. ügyvezetője felhívta a figyelmet a DJI Agras T30 mezőgazdasági drónra, amely új szintre emeli a szántóföldi növényvédelem hatékonyságát. Területteljesítménye 16 hektár óránként. Műszakonként akár 100–150 hektár kezelésével is képes végezni – teljesítménye vetekszik a hagyományos szántóföldi permetezőgépekével.

– Üzemeltetése egyszerű és hatékony. Segít csökkenteni a műtrágyafelhasználást, hatékonyan növeli a termést, röpítőtárcsás rendszerével pedig gyorsan, taposási károk nélkül képes különféle starter vagy fejtrágyákat kijuttatni és zöldítőkeveréket vetni. Forradalmi felépítésének köszönhetően szerkezete az ültetvények permetezéséhez is konfigurálható – hangoztatta az ügyvezető igazgató.

A multispektrális felvételező drónok és a permetező drónok együttes alkalmazásával alacsonyabb termelési költséggel, fenntartási költséggel és környezetterheléssel, valamint magasabb terméshozammal, termésminőséggel és profittal lehet kalkulálni. A precíziós növénytermesztés korszakalkotó eszközeit ingyenes tesztrepüléseken is kipróbálhatják az érdeklődők.

agrotrend.hu / Növényvédőszer.hu / Kommunikáció

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés