Természet

Különös unikornist cserkeltek a Bakonyban

A bakonyszombathelyi Joó Gábor ismét jókor kattintott, a dunántúli természetfotós gyakran örökít meg gyönyörű vadon élő állatokat – írta a Sokszínű Vidék.

A természetbarát kedvencei a szarvasok és az őzek, tekintélyes rudlikról többször készített felvételeket, ezekről a Sokszínű vidék is beszámolt. Gábor a napokban egy különleges őzet fotózott lakóhelye közelében, a Bakonyban.

A sasszemű fotós megkeresésünkre elárulta, hogy mostanában gyakrabban látogatja azt a területet.

 

Fotó: Joó Gábor

 

Akkor láttam még odakint körülbelül 10 őzet, ebből 3 bak és 7 suta lehetett. Próbáltam becserkelni őket, de nagyon nem kellett, hiszen jó volt a szélirány, volt takarásom és felém jöttek

– magyarázta Gábor a Sokszínű vidéknek.

A fiatal őzbakok homlokán először többnyire egy kicsi dudor, csap fejlődik. Az első igazi agancs egy körülbelül arasznyi hosszú nyárs, amely néha már el is ágazik, ezt a fiatal állat télen veti le. Az új agancs tavasz végéig nő, szőrös bőrrel fedett (dancsos), ezért vaskosabbnak látszik, mint amilyen valójában.

Fotó: Joó Gábor

Az egy agancsú őz hasonlóan ritka, mint a hófehér színváltozat, amiről a közelmúltban a Sokszínű vidék írt. Az albínó állatról a romániai Törcsvár környéki erdőben a Brassó megyei hegyi csendőrök készítettek remek fotókat.

A bakonyi Joó Gábor számos érdekes természetfotója itt elérhető.

agrotrend.hu / Sokszínű Vidék

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés