Fenntarthatóság

Megkezdődik az idei szervezett kerti zöldhulladék-begyűjtés Budapesten

Március 4-én megkezdik a főváros tizenkilenc zöldövezetes kerületében a kerti zöldhulladék járatrendszerű elszállítását a Budapesti Közművek keretein belül önállóan működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízió munkatársai.

A közművek pénteki közleménye szerint az FKF logóval és „kerti zöldhulladékgyűjtő-zsák” felirattal ellátott zsákokban kihelyezett zöldhulladékot meghatározott napokon szállítja el a társaság Budapesten.

Forrás: pxhere.com

Az évente nem kevesebb, mint 30 ezer tonna zöldhulladék meghatározó részét a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ komposztáló üzemébe szállítják, kisebb része pedig néhány agglomerációs település hasonló célú létesítményére kerül – írták.

Az FKF a zöldhulladékot a társaság honlapján, kerületi bontásban elérhető térképeken feltüntetett, az adott szolgáltatási körzetre vonatkozó napon szállítja el.

Kérik a lakosságot, hogy a zöldhulladékot csak a lakókörzetükre érvényes elszállítási napon, legkésőbb reggel 5 óráig, a gyűjtőjárművekkel megközelíthető, az ingatlan előtti, jól látható helyre helyezzék ki.

agrotrend.hu / MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook