Fenntarthatóság

Hírek

Bejelentési kötelezettségük van a Nébih felé a REDD II tevékenységet végzőknek

Az Európai Unió előírása alapján 2024. május 31-ig a biomassza-kereskedői, biomassza-feldolgozói és biomassza-energiatermelői (REDD II) tevékenységet végzőknek regisztrálniuk kell magukat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (Nébih). A kötelezettség azokat is érinti, akik most szeretnék elkezdeni a REDD II-t, esetükben azonban elegendő, ha a tevékenység indítása előtt teljesítik a regisztrációs és adatszolgáltatási kötelezettséget.

A bejelentést a faanyag kereskedelmi lánc szereplők részére a Nébih Ügyfélprofiban Rendszerében (ÜPR) üzemeltetett regisztrációs felületen tehetik meg az érintettek, melyhez részletes útmutató áll rendelkezésükre.

Fotó: pixino.com

A felületen a ténylegesen végzett REDD II tevékenysége(ke)t kell bejelölni. Ezt követően a tevékenységi helyek és körök rögzítésénél ügyelni kell arra, hogy a választott REDD II tevékenységnek megfelelő telephelyeket és tényleges tevékenységeket válasszák ki. Az érintett kereskedőknek, feldolgozóknak és termelőknek a regisztráció elfogadását követően 15 napon belül kell eleget tenniük a további, REDD II tevékenységekkel kapcsolatosan előírt adatszolgáltatásnak.
A témában további információk, többek között a szolgáltatandó adatok listája az alábbi cikkben olvasható: 
https://portal.nebih.gov.hu/-/fontos-informaciok-a-redd-ii-tevekenyseget-vegzok-bejelentesi-kotelezettsegerol

Az adatszolgáltatás határideje a REDD II tevékenységet jelenleg is végzők számára 2024. május 31. Azok, akik még nem kezdték el a REDD II-t, tevékenységük indítása előtt vigyék fel adataikat a felületre. Fontos tudni, hogy kizárólag a teljes körű adatszolgáltatás elvégzésével teljesül az előírt bejelentési kötelezettség.

agrotrend.hu/NEBIH

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés