Fenntarthatóság

A madarak az életben maradásukhoz nem szorulnak emberi segítségre

Létrehozva:

|

Mi, emberek viszont nagyon is rászorulunk a látványra, amit egy téli, mesterséges madáretető látványa nyújthat a lelkünknek. Mindez akkor jutott az eszembe, amikor kedves kertbarát ismerősöm jelezte, hogy megkezdték a kertben a madarak téli etetését, és nem tudnak betelni a látvánnyal. 

Mint mondta, napok óta kedves cinkerajok dőzsölnek a kihelyezett etetők körül.
Ha az idő engedi, akár órákig is el lehet gyönyörködni a nálunk télen honos, színes madarak szép látványában. Aki kitartóan és jól figyel, az talán azt is megérti, hogy miről folyik a disputa madárnyelven. Arra is számíthat, hogy a télen jól tartott madarak tavasszal, nyáron meghálálják a gondoskodást a kertben. Nagy örömmel csippentik fel a növényi kártevőket.

Forrás: pxhere.com

A szakember minden évben figyelmeztet, hogy télen madarat etetni felelősséggel jár. Nem mindegy, mivel kínáljuk tollas barátainkat. Ha jót akarunk nekik, olajos magvakat, gyümölcsöt, némi zsiradékot kaphatnak.

A madarak szabadnak születtek. Egy veréb méretű énekesmadár is képes 24 óra alatt ezer kilométert repülni, és ezt a sebességet akár több napon át, folyamatosan tartani. Erre mi, emberek képtelenek vagyunk, hiszen nincsenek szárnyaink, csak álmunkban vagyunk képesek a szabadban szárnyalni. Talán épp a szabadság szép illúziójáért szeretjük ennyire a madarakat.

agrotrend.hu / heol.hu

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook