Fenntarthatóság

A Corteva Agriscience bevezeti a BlueN® tápanyag-hasznosulást segítő biostimulánst Magyarországon

 

A biológiai termék alkalmazkodik a növények növekedési igényeihez és fenntartható módon segít maximalizálni a terméshozamot. A Corteva Agriscience a Biológiai Termékek portfóliója részeként bevezeti Magyarországon a BlueN® tápanyag-hasznosulás optimalizáló termékét, amely segít kielégíteni a mezőgazdaságban a fenntarthatóbb termékek iránti keresletet.

A BlueN® olyan kiegészítő nitrogénforrást biztosít, amely képes az aktívan fejlődő növényeket többlet nitrogénnel ellátni a növekedés elősegítése érdekében. A mikrobiológiai termék egyedülálló megoldást kínál a gazdálkodóknak, amely természetes módon biztosít több nitrogént a növény számára.

Forrás: Corteva Agriscience

Ez a forradalmi technológia a szántóföldi körülmények közötti integrált tápanyag-gazdálkodás hatékonysága révén teremt értéket, alkalmazkodik a növények növekedési igényeihez, és segít fenntarthatóan maximalizálni a terméshozam-potenciált. Biológiai termékként a BlueN® a nitrogénmegkötő endofita baktériumot, a Methylobacterium symbioticum SB23 törzsét tartalmazza, amely kiegészítő nitrogénforrásként képes a levegőből nitrogént megkötni. A BlueN® 2024-től lesz elérhető Magyarországon a szántóföldi növények széles körében, beleértve a repcét, gabonaféléket, kukoricát és napraforgót.

Sergii Kharin, a Corteva magyarországi ügyvezető igazgatója elmondta:

„A BlueN® bevezetésével a magyar fogyasztók fenntartható termékek felhasználásával előállított élelmiszerek iránti igényére reagálunk. A BlueN® segíthet a gazdáknak megfelelni a változó környezeti feltételeknek, miközben termesztett növényeik termőképesek és egészségesek maradnak. A termék bevezetése megerősíti elkötelezettségünket az iránt, hogy innovatív, fenntartható lehetőségeket kínáljunk a nitrogén hatékonyságának és hozzáférhetőségének javítására, valamint a terméspotenciál növelésére. Ez egy újabb lépés előre a Corteva bővülő globális biológiai portfóliójában, amely a bizonyítottan kiszámítható teljesítményű biostimulánsok, biokontroll és feromon termékek kifejlesztésére irányul.”

Corteva Agriscience

A Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) egy globális, tisztán mezőgazdasági vállalat, amely az iparág vezető innovációját, az ügyfelekkel való szoros kapcsolattartást és az operatív végrehajtást ötvözi, hogy nyereséges megoldásokat kínáljon a világ legégetőbb mezőgazdasági kihívásaira. A Corteva előnyös piaci preferenciát teremt egyedülálló forgalmazási stratégiája, valamint a vetőmagok, növényvédelmi és digitális termékek és szolgáltatások kiegyensúlyozott és globálisan sokszínű kínálata révén. A mezőgazdaság legelismertebb márkáival és a növekedés előmozdítására jól pozícionált technológiai kínálatával a vállalat elkötelezett a mezőgazdasági termelők termelékenységének maximalizálása mellett, miközben együttműködik az élelmiszer-ellátási rendszer érdekelt feleivel, és teljesíti ígéretét, hogy javítsa a termelők és a fogyasztók életminőségét, biztosítva a fejlődést az elkövetkező generációk számára. További információ a www.corteva.com oldalon található.

agrotrend.hu/Corteva Agriscience 

 

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés