Innováció

Rendezvények

ZÜMINAPLÓ! Hiánypótló szoftver méhészeknek!

A mai kor állattenyésztésében már szinte elkerülhetetlen a digitalizáció, az adatrögzítés és az adatkezelés megoldása valamilyen szoftverrel. A méhészet ezen a téren azonban lemaradásban volt… De csak volt, hiszen ilyen hiánypótló, saját tapasztalaton alapuló szoftverfejlesztésbe kezdett az Agrárin csapata.

Sárdi Péter az Agrárin webfejlesztő csapatának oszlopos tagja, s mindemellett 7 éve méhészkedik, mintegy 50 családdal. Régi igénye volt, hogy ne csak a hagyományos, kaptárra jegyzetelős megoldással vezesse a kaptárak, a kezelések, a méhek állapotát, hanem digitálisan is. Az igényt gondolat, majd tett követte…

– Minden állattartó telepnek megvan már a digitáis adatrögzítő, adatelemző rendszere – mondta. – Ideje volt a méheknek is készíteni egyet! A szoftver gyakorlati oldalról közelíti meg az adatok kezelését. A méhészetben végbemenő folyamatokat igyekeztem fejlesztőként lekövetni. Így tárolni lehet a kaptárak azonosítóit, az anya színét, a család erősségét, sőt a fiasításos keretek számát is.

A kaptár adatokon túl csoportos méhészeti tevékenységek is rögzíthetőek. Ezek közé tartozik az etetés, kezelés vagy méhegészségügyi ellenőrzés is. A program képes a vándorlásokat is kezelni. Ezen felül még sok más extra funkcióval is el van látva.

  • A szoftver sajátossága a lekérdezésekben rejlik, ahol időre, kaptárra, kezelésekre, minden lekérhető – folytatta a méhész-webfejlesztő. – Tapasztalatból tudom, hogy a szorgos méhészek leginkább a terepen vannak, ezért elkészült nekik egy mobilapplikáció is, ami egyelőre csak a google play áruházból tölthető le, de hamarosan IOS verzióval is rögzíthetők a helyszínen az adatok. 

Az elmúlt években rengeteg kampány hívta fel a figyelmet a méhek, a beporzás fontosságára! Évtizedek óta a mezőgazdaságban tevékenykedő vállalkozásként az Agrárin fejlesztői is jól tudják, hogy a méhek nélkül a mezőgazdaság sem létezne! Épp ezért tisztelik és becsülik a méhészek munkáját, amit most 5 napos ingyenes próbalehetőséggel szeretnének kifejezni. De nem csak a próbalehetőségben nyilvánul meg ez a tisztelet, hanem a Züminapló árazásban is, hiszen nagyon kedvező áron lehet a szoftverhez hozzájutni és részesülni az éves fejlesztésekből.

 www.zuminaplo.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés