Előrejelzések

Tényleg itt van az ősz! Heti előrejelzés

Létrehozva:

|

 

A vasárnapi hidegfront nemcsak átmenetileg csökkentette a hőmérsékletet, hanem véget vetett az eddigi kellemes vénasszonyok nyarának. Az OMSZ számításai szerint a hét első napjainban éjszakai fagyokra is számítani kell, a hőmérséklet is tartósan 18 alatt marad. A hét második felére azonban javulás várható. 

Október 16. (hétfő)

Tovább csökken a felhőzet, de főleg északkeleten, keleten még lehetnek erősen felhős körzetek. Az éjszaka első felében ott helyenként előfordul zápor, esetleg zivatar, de egy-egy zápor a Dunántúlon sem kizárt, majd mindenhol megszűnik a csapadék, reggelre a legtöbb helyen kiderül az ég. Főként az északkeleti, keleti szélvédett tájakon kialakulhatnak pára-, illetve ködfoltok. Az északnyugati szél időnként megélénkül, az Észak-Dunántúlon néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul, de a szélvédett részeken hidegebb is lehet.

Október 17. (kedd)

Fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel, majd délutántól északnyugat felől átmenetileg vastagabb felhők is érkeznek, azonban csapadék nem várható. Az északkeleti, a Dunántúlon a délkeleti szél többnyire mérsékelt lesz, csak a Fertő térségében lehetnek élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1, +5 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 15 fok között alakul.

Október 18. (szerda)

Délnyugat felől újból fátyolfelhőzet érkezik, így egyre szűrtebb napsütés valószínű, azonban késő délután vastagabb felhők is érkeznek, melyekből a nap vége felé már előfordulhat a Dunántúlon kisebb eső. Főleg az Észak-Dunántúlon sokfelé megélénkül a délkeleti szél, Sopronnál erős lökések is lehetnek. Reggelre döntően 0 és +6 fok közé csökken a hőmérséklet. Délutánra 11 és 17 fok közé melegszik fel a levegő, északkeleten lesz a hűvösebb.

Október 19. (csütörtök)

Északkeleten inkább zárt, másutt változó mennyiségű és vastagságú felhőzet lehet felettünk. Elszórtan valószínű eső, zápor, kelet felé növekvő eséllyel. Megélénkül, megerősödik a délies szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3, 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet széles tartományban, 9 és 23 fok között alakul. Északkeleten számíthatunk a leghűvösebbre, míg délen, délnyugaton a legmelegebbre.

Október 20. (péntek)

Általában közepesen vagy erősen felhős idő valószínű, elszórtan lehet eső, zápor, akár zivatar is. A délnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. Reggel 5, 14, délután 13, 25 fokra számíthatunk, a déli tájakon lesz a melegebb, az északkeleti részeken a hűvösebb.

Október 21. (szombat)

Nagyrészt erősen felhős, illetve borult időre van kilátás, több helyen esővel, záporral, akár zivatarral is. Sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik a délies szelet. A minimum-hőmérséklet 5 és 14, a csúcsérték 13 és 22 fok között alakul, továbbra is északkeleten lesz a hidegebb, délnyugaton, délen a melegebb idő.

agrotrend.hu/ OMSZ

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook